Antena Meniu Search
x

Foto Unul dintre bărbaţii dispăruţi în râul Mureş a fost găsit. Copiii şi al doilea adult sunt căutaţi în continuare

După 5 zile de căutări şi speranţe năruite rând pe rând, unul dintre cei 4 dispăruți după ce o barcă cu 12 persoane s-a răsturnat în Mureș a fost găsit mort. Ceilalţi trei, printre care şi doi copii, sunt în continuare căutaţi. 

de Redactia Observator

la 05.05.2023, 14:42

„Pe sectorul de căutare Periam-Igriș, pe râul Mureș, a fost identificat trupul unei persoane de sex masculin. Aceasta urmează a fi extrasă și identificată”, a informat vineri după-amiază ISU Timiș.

Reamintm că o barcă în care se aflau 12 persoane, dintre care 6 adulți și 6 copii, s-a răsturnat duminică în râul Mureș, în localitatea Periam Port. Opt persoane au fost scoase din apă, 6 pe malul județului Arad și 2 pe malul județului Timiș. Un copil de 3 ani a murit, iar cele 4 persoane dispărute, printre care doi copii, sunt căutate de atunci.

O tragedie în minivacanţa de 1 mai

Pe 30 aprilie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș a fost anunțat despre producerea unui incident pe râul Mureș, în localitatea Periam Port. La sosirea pompierilor s-a constatat că o barcă în care se aflau 12 persoane, dintre care 6 adulți și 6 copii, s-a răsturnat în râul Mureș.

Pe acelaşi subiect

Dintre acestea, 8 persoane au fost scoase din apă, 6 pe malul județului Arad și 2 pe malul județului Timiș. Pentru un copil în vârstă de aproximativ 3 ani medicul de pe ambulanța SAJ a declarat decesul.

Peste 40 de pompieri militari timișeni și arădeni, cu o medie de 12 bărci și împreună cu 6 scafandri, au intervenit zilnic de atunci pentru căutarea și salvarea celor 4 persoane dispărute. Totodată, încă din primele zile ale misiunii a fost solicitat sprijinul elicopterului SMURD Arad pentru a survola zona de căutare.

Din 2 mai, autoritățile ungare s-au alăturat misiunii pompierilor români și desfășoară căutări pe sectorul Macău (Mako) – Nădlac, extizându-se până la Szeged, la vărsarea râului Mureș în râul Tisa.

Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale orașului Nădlac și comunei Periam, Formațiunea de intervenție rapidă SALVO a Biroului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Timișoara, Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării (ANCBP) – filiala Timiș, dar și alți voluntari s-au alăturat pompierilor, pe parcursul acestor zile.

„În perioada următoare, prin sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, scafandrilor timișeni li se alătură echipaje de scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iancu de Hunedoara al județului Hunedoara și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor. Sâmbătă, 06.05.2023, începând cu ora 09:00, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Periam, Sânpetru Mare, Valcani și Cenad, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale orașului Nădlac și comunelor Secusigiu, Șemlac și Șeitin se vor mobiliza pentru căutare pedestră pe malurile râului Mureș, pe o distanță de aproximativ 45 km”, informează ISU Timiș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Unul dintre bărbaţii dispăruţi în râul Mureş a fost găsit. Copiii şi al doilea adult sunt căutaţi în continuare