Antena Meniu Search
x

Video A treia zi de căutări, după ce o barcă s-a răsturnat pe râul Mureş. Motivul pentru care dosarul penal va fi trimis procurorilor din Galaţi

Este a treia zi de căutări cu forțe impresionante pe râul Mureș, pentru găsirea celor doi copii şi a celor doi taţi care au dispărut în apele tulburi ale râului, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat. Pompierii militari au împărţit perimetrul de căutare în patru sectoare. Din portul Periam şi până dincolo de graniţă. Experimentul de ieri, la care s-a folosit în premieră, un manechin, pentru a se afla cum acţionează curenţii din râul, nu ar fi oferit indicii clare.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 03.05.2023, 14:01

Vezi și

Nu există un protocol clar în ceea ce priveşte o eventuală oprire a căutărilor. Acum, misiunea este concentrată astfel încât să fie redate rudelor trupurile celor patru dispăruţi. A fost adus încă de la un început un sonar al ISU Timiş şi unul provenit de la o firmă privată tocmai pentru a identifica orice mişcare sub apă. Nu au fost găsite indicii clare.

Dosarul penal va fi trimis procurorilor din Galaţi

Nici experimentul realizat cu manechinul nu a oferit indicii puternice despre cum acţionează curenţii în zonă. Cert este că astăzi, 3 mai, scafandrii au reluat căutările în zona în care a fost testat manechinul. Una dintre femeile care a fost salvată duminică din râul Mureş, a fost recuperată în doar câteva minute la o jumătate de kilometru de locul în care s-a răsturnat barca. Asta ca să vă faceţi o idee despre cât de puternici sunt curenţii. Tocmai de aceea ar putea dura zile întregi până când trupurile celor dispăruţi vor ieşi singure la suprafaţă. Totul depinde de temperatura apei.

Pe de altă parte, dosarul deschis în acest caz va fi trimis mai departe procurorilor din Galaţi. Şi asta pentru că acolo există oameni specializaţi în astfel de speţe în care sunt implicate ambarcaţiuni. Pe lângă cei 28 de pompieri care caută în zonă, alături de un elicopter SMURD care survolează zona, localnicii se organizează în fiecare după-amiază pentru a ajuta şi ei la căutări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » A treia zi de căutări, după ce o barcă s-a răsturnat pe râul Mureş. Motivul pentru care dosarul penal va fi trimis procurorilor din Galaţi