Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Urmările inundaţiilor din Vaslui: o mie de oameni fără electricitate, pacienţi blocaţi în ambulanţe, locuinţe abandonate

Zeci de persoane, printre care şi copii, au fost evacuate din locuinţe în urma inundaţiilor produse în judeţ, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui precizând că situaţiile cele mai dificile s-au înregistrat în localităţile Murgeni, Gara Banca, Zorleni, Trestiana, Griviţa, Măluşteni, Fălciu, Gara Docăneasa, Vinderei, Lunca Banului, Rânzeşti, Bârlad şi Bogdăneşti.

de Redactia Observator

la 15.09.2024 , 08:50

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu, în localitatea Griviţa doi pacienţi au rămas blocaţi în ambulanţe din cauza aluviunilor de pe carosabil, însă şoseaua a fost curăţată, astfel că o femeie însărcinată şi un bărbat cu hipertensiune arterială au ajuns cu bine la spitalul din municipiul Bârlad.

Traficul rutier a fost afectat pe trei drumuri naţionale: DN 24 A, DN 15D şi DN 26.

"Pentru gestionarea situaţiei în mod eficient, în judeţ a fost activată gruparea operativă, concomitent fiind crescută capacitatea operaţională, toate cadrele aflate în ture libere fiind chemate la serviciu. În sprijinul comunităţilor afectate au acţionat în teren peste 100 de pompieri, precum şi 22 de mijloace de intervenţie. De asemenea, în sprijinul forţelor din teren au acţionat şi încă mai acţionează persoane din cadrul autorităţilor administraţiei locale şi structurilor locale ale instituţiilor şi autorităţilor cu atribuţii în asigurarea răspunsului în cazul producerii unor situaţii deosebite", a informat duminică dimineaţa ISU Vaslui.

Articolul continuă după reclamă

1.200 de consumatori, fără energie

Pe acelaşi subiect

La nivelul judeţului Vaslui au fost emise patru mesaje de informare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT.

În urma fenomenelor meteo înregistrate, aproape 1.200 de consumatori au rămas fără energie electrică, în localităţile Obârşeni, Lipovăţ, Corbu, Bogdăneşti, Sărăţeni, Griviţa şi Murgeni, mai multe echipe de intervenţie ale distribuitorului zonal de energie lucrând pentru repunerea în funcţiune a instalaţiilor.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale şi motopompe pentru evacuarea apei din subsolul Casei de Cultură din municipiul Bârlad, precum şi din două locuinţe din Zorleni, în timp ce militarii de la Punctul de Lucru Murgeni au acţionat pentru salvarea unor animale în localitatea Blăgeşti. Salvatorii huşeni au intervenit cu motopompele pentru evacuarea apei din trei case aflate în localitatea Lunca Banului.

În judeţul Vaslui, două tabere destinate persoanelor evacuate sunt operaţionalizate în municipiile Bârlad şi Huşi.

Pentru a veni în sprijinul pompierilor gălăţeni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a trimis o autospecială şi o barcă remorcabilă. Militarii vasluieni au fost repartizaţi pentru a acţiona în localitatea Cudalbi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Urmările inundaţiilor din Vaslui: o mie de oameni fără electricitate, pacienţi blocaţi în ambulanţe, locuinţe abandonate