Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Inundaţii în Vaslui. Doi copii suprinşi de puhoaie pe stradă s-au refugiat pe un stâlp de înaltă tensiune: "Uitaţi cum stau"

Prăpăd este şi în judeţul Vaslui. Apele s-au revărsat şi aici după o ploaie torenţială care a adus 120 de litri pe metru pătrat. Zeci de oameni au fost salvaţi de pompieri în misiuni contracrometru, mulţi dintre ei sunt copii şi bebeluşi. Imaginile lăsate în urmă de potop sunt cumplie: localităţi acoperite de ape, case puse la pământ, drumuri distruse şi animale care au murit înecate. 

de Angela Bertea

la 14.09.2024 , 19:52

Localitatea Vinderei a fost lovită de viitură în toiul nopţii. Oamenii s-au trezit cu apa peste ei în case. Nu şi revin nici acum din şocul pe care l-au trăit. S-au refugiat pe unde au putut până au venit pompierii să îi salveze.

"Nu. Nu cred că mai e de salvat mare lucru. Nu o să găsim o soluţie. Asta e, Cu Dumnezeu nu te poţi pune"; "Dezastru. Nu ne mai revenim. De 30 şi ceva de ani muncim aici. Au stricat tot. Uitaţi frigiderul de aici, uitaţi unde e frigiderul din casă"; "Am stat pe sobă. Cred că am stat 2 ore", sunt doar câteva dintre mărturisirile localnicilor.

Localnici surprinşi de viitură în trafic

Vezi și

Alţii au fost surprinşi în trafic de viitură şi s-au urcat pe maşini: "Era plină maşina de apă. Am stat pe cupolă sus. Era apa prea mare. A murit motorul, a intrat apa în ea"; "Nu o să stăm aici, mi-e frică să nu cadă tavanul pe noi. Ia uitaţi aici. Munca de o viaţă şi se duce în câteva ore. Păsări nu mai am nimic, curci, raţe", mai spun localnicii îndureraţi.

Pe acelaşi subiect

Viitura a distrus drumuri şi străzi. Comuna a rămas fără curent electric, iar reţelele de telefonie mobilă funcţionează cu mare dificultate. În urma viiturii, în locul drumului s-a format un şanţ care, aici, în această zonă depăşeşte 2 metri adâncime. "Avem peste 2 kilometri de reţea de canalizare distruse. Avem 40 de kilometri de drumuri şi străzi în comuna Vinderei distruse de inundaţii", spune Ionuţ Ghiur, primarul comunei Vinderei.

Autorităţile intervin şi în comuna Murgeni

Autorităţile intervin şi în comuna Murgeni. Pompierii i-au ajutat pe oameni să fugă din calea apelor. Printre cei evacuaţi sunt mai multi copii şi un bebeluş de câteva zile. "Am reuşit să asigurăm integritatea persoanelor care se aflau în imposibilitate de deplasare. Le-am relocat în zone ferite de viituri", a declarat Daniel Onofrei, prefect Vaslui.

Iar acolo unde nu au ajuns autorităţile, oamenii s-au ajutat între ei. Doi copii au fost suprinşi de puhoaie pe stradă şi s-au refugiat pe un stâlp de înaltă tensiune: "Mergem să mai salvăm doi copii care stau pe un stâlp. Uitaţi-i cum stau pe stâlp!". 

Oamenii sunt disperaţi

Prăpăd este şi în comuna Fălciu. Şi aici viitura a lovit noaptea. "Am zis că nu se mai opreşte. De la 12 noaptea încontinuu a tunat şi a fulgerat, dar ca să îmi intre atâta apă în casă nu am mai avut niciodată", spune o femeie.

Judeţul Vaslui rămâne sub cod roşu de inundaţii până la miezul nopţii. 

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Inundaţii în Vaslui. Doi copii suprinşi de puhoaie pe stradă s-au refugiat pe un stâlp de înaltă tensiune: "Uitaţi cum stau"