Antena Meniu Search
x

Urmărire ca-n filme, cu împușcături, lângă Timișoara. Poliţiştii au încercat să oprească o maşină cu migranţi. Din Mercedes au sărit 10 oameni

Urmărire cu focuri de armă în această noapte în judeţul Timiş. Nu mai puţin de 10 oameni se înghesuiau în maşina urmărită pe autostradă de agenţi.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 07.04.2024, 13:45

Vezi și

Poliţiştii au încercat să-l oprească în trafic pe şofer, pe autostrada A1. Este vorba despre un tânăr de 24 de ani cu dublă cetăţenie româno-moldovenească. Tânărul şofer nu a oprit, ba mai mult, a accelerat şi după o urmărire de 18 kilometri în zona sensului giratoriu de la aeroportul din Timişoara a lovit alte două maşini, apoi a ricoşat în afara părţii carosabile. Acela a fost momentul în care poliţiştii şi-au dat seama de ce fugea şoferul de ei.

Din maşină au ieşit 10 persoane, iar pentru a-i prinde, oamenii legii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical. Până la acastă oră, şase migranţi au fost identificaţi, toţi au drept de şedere în RoMÂNIA, iar conducătorul auto a fost pus acuzare pentru trafic de migranţi, autoturismul nu deţine poliţă RCA aşa că a fost amendat cu peste 4.600 de lei şi va rămâne pieton pentru următoarele 180 de zile. Ceilalţi trei migranţi nu au fost prinşi până în acest moment. 

Ce spune Poliţia

Potrivit IPJ Timiș, în noaptea de sâmbătă spre duminică „în nodul rutier de la km. 503, calea 2, polițiștii Autostrăzii A1 Deva Nădlac au efectuat un semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, dar conducătorul acestuia nu s-a conformat, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia pe o distanța de 18 km, între localitățile Giarmata-Remetea, până la intrarea în municipiul Timișoara”.

Pe acelaşi subiect

În timpul urmăririi, au fost executate nouă focuri de avertisment în plan vertical. În sensul giratoriu de la aeroportul din Timișoara, autoturismul a intrat în coliziune cu alte două, după care s-a oprit în afara șoselei. Ulterior cele șapte persoane au fost predate Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, pentru continuarea cercetărilor.

„În urma cercetărilor, polițiștii de Frontieră a constatat că cele 6 persoane de origine afro-asiatică sunt intrate legal în România și au drept de ședere legală pe teritoriul țării. De asemenea, polițiștii de frontiera efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru cetățeanul din Republica Moldova. Totodată, una dintre persoanele străine, pe fondul sperieturii, a fost transportată la spital, fapt pentru care Biroul Rutier Timiș a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a anunțat IPJ Timiș.

Nereguli au fost constatate și la autoturismul folosit de străini. „S-a constatat ca autoturismul nu deține poliță RCA valabilă. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.640 de lei, pentru încălcări ale prevederilor OUG 195/2002R, i-au fost reținute plăcuțele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare și s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioada de 180 de zile”, a precizat IPJ Timiș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Urmărire ca-n filme, cu împușcături, lângă Timișoara. Poliţiştii au încercat să oprească o maşină cu migranţi. Din Mercedes au sărit 10 oameni