Antena Meniu Search
x

Urmărire ca în filme la Fălticeni, după ce un copil beat a furat o mașină

Un copil în vârstă de 15 ani a fost urmărit ca în filme de Poliția municipiului Fălticeni, după ce s-a îmbătat și a furat o mașină. Minorul s-a ales cu dosar penal.

de Redactia Observator

la 10.03.2019, 17:43

Copil beat, urmărit de polițiștii din Fălticeni
Copilul a fost urmărit cu mai multe patrule, după ce a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor - Arhivă

Un copil în vârstă de 15 ani a fost urmărit ca în filme de Poliția municipiului Fălticeni, după ce s-a îmbătat și a furat o mașină. Minorul s-a ales cu dosar penal.

Polițiștii fălticeneni au fost sesizați, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de către un localnic în vârstă de 59 de ani, că persoane necunoscute i-au furat mașina parcată pe strada Ana Ipătescu, în jurul orei 1:15. 

O patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a observat autoturismul pe raza comunei Hârtop și a somat conducătorul auto să oprească, însă acesta nu a respectat semnalele polițiștilor. Agenții au pornit rapid în urmărirea lui, alertând imediat și celelalte echipaje de poliție. 

Șoferul a fost interceptat și pe o stradă din oraș, de către o altă patrulă, însă nici de data aceasta nu a oprit la semnalele luminoase și acustice. Polițiștii au reușit în cele din urmă să-l prindă, după ce i-au blocat mașina.

Minor, beat, fără permis

Nu mică le-a fost mirarea când au descoperit că la volanul autoturismului furat se afla un copil de 15 ani, beat, fără permis auto. 

Potrivit ziaruldepenet.ro, întrucât emana halenă alcoolică, minorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Urmărire ca în filme la Fălticeni, după ce un copil beat a furat o mașină