Antena Meniu Search
x

Video Urs împuşcat după ce s-a apropiat la câţiva metri de un liceu din Miercurea Ciuc. "Dimineață, când am ajuns la școală, un băiat îl alunga într-o parte"

Un urs a fost împuşcat, în această dimineaţă, în curtea unui liceu din Miercurea Ciuc. Fusese văzut încă din zori, în centrul oraşului, însă jandarmii l-au găsit abia după două ore. Se urcase într-un copac aflat la 30 de metri de clădirea şcolii. Elevii veniseră deja la cursuri, aşa că autorităţile au decis că cel mai sigur este să-l ucidă pe loc. 

de Redactia Observator

la 15.09.2023, 20:13

Vezi și

Ursul a fost găsit de jandarmii şi vânătorii trimişi pe urmele lui într-un copac la doar  metri de liceu. Elevii veniseră deja la cursuri. Profesorii au fost nevoiţi să-i ţină în frâu, pentru că mulţi voiau să-i facă fotografii.

Both Gyarfas Csaba, directorul liceului "Venczel Jozsef": "Ne era şi teamă ca nu cumva să se apropie la urs, că ursul era periculos. Scotea nişte zgomote, urla la cine se apropia de el."

Elevă: "Dimineață, când am ajuns la școală, un băiat alunga într-o parte ursul. Era destul de mare, dar nu e primul urs pe care l-am văzut, aşa că nu ne-am speriat."

Animalul a fost văzut prima dată la cinci dimineaţa, în centrul oraşului. Înainte de a ajunge în curtea şcolii, a intrat în mai multe curţi, atras de pomii fructiferi. Localnicii au fost avertizaţi prin RO-Alert.

Pe acelaşi subiect

Bors Bela, viceprimarul din Miercurea Ciuc: "S-a întrunit cu celeritate, de urgenţă, comisia alcătuită din echipa de jandarmi, o echipă de la asociaţia de vânători Siloşi."

Timp de două ore, animalul a fost căutat prin oraş

Both Gyarfas Csaba, directorul liceului "Venczel Jozsef": "Cei de la jandarmerie n-au reuşit să-l localizeze şi localizarea ursului a fost în jurul orei 7:30."

Bors Bela, viceprimarul din Miercurea Ciuc: "Dat fiind faptul că foarte mulţi elevi, case particulare, de fapt eram la câteva sute de metri de la centrul oraşului, atunci comisia în unanimitate a decis împuşcarea acestui animal."

Ursul a fost ucis în jurul orei 7 şi 40 de minute, iar trupul animalului a fost luat imediat de vânători. 

Judeţul Harghita are una dintre cele mai mari populaţii de urşi din ţară, peste 2.200, potrivit datelor de anul trecut. Iar populaţia creşte cu opt la sută în fiecare an. La nivel naţional, se estimează că ar fi între 7.500 şi 8.000 de exemplare. Luna trecută, Ministerul Mediului a aprobat împuşcarea a 220 de exemplare, fie preventiv, fie la intervenţii precum cea din Miercurea Ciuc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Urs împuşcat după ce s-a apropiat la câţiva metri de un liceu din Miercurea Ciuc. "Dimineață, când am ajuns la școală, un băiat îl alunga într-o parte"