Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ursul care a terorizat Grădina Zoologică din Tg. Mureş a fost împuşcat. Animalul reuşise să evite capcanele şi să omoare 3 căprioare şi un emu

Ursul care a atacat nopţi la rând animalele Grădinii Zoologice din Târgu Mureş a fost împuşcat. Animalul reuşise să omoare trei căprioare şi un emu, evitând cu graţie capcanele puse de vânători. Exemplarul, o femelă de 150 de kg, nu a putut fi tranchilizat pentru relocare deşi acesta era planul autorităţilor.

de Redactia Observator

la 06.07.2024 , 19:25

Atacul din miezul nopţii a fost suprins de camerele cu termoviziune ale echipelor care stăteau la pândă. Pe imagini se vede cum ursul se îndreaptă spre padocul păsărilor Emu. Merge agale, ca să nu sperie prada, apoi atacă fără milă. Reuşeşte să ucidă un exemplar şi răneşte încă unul. Jarndarmii, echipele de la Zoo Mureş şi vânătorii nu mai ezită şi Împuşcă sălbăticiunea. "Pentru că ursul nu a intrat în capcană, nici nu a fost o posibilitate în întuneric să fie tranchilizat, echipa de intervenţie a luat o decizie să fie eliminat şi împuşcat", a declarat Szantho Janos, director Zoo.

În România, sunt în jur de 8.000 de exemplare de urşi bruni

Pentru două zile la rând, femela a transformat grădina zoologică în autoservire. În prima seară, o căprioară i-a căzut pradă. Alte două - în seara următoare. Aseară a încercat să ajungă la cele care i-au scăpat, dar cele două animale rămase au fost mutate. Aşa că şi-a găsit o altă pradă.

Vezi și

Deşi grădina Zoologică nu a fost închisă în această perioadă, vizitatorii abia acum se simt cu adevărat în siguranţă. În România, sunt în jur de 8.000 de exemplare de urşi bruni. În ultimii ani, au coborât în oraşe şi sunt o prezenţă constantă pe traseele turistice şi drumurile naţionale, în căutarea hranei. Sălbăticiunile pot fi ucise doar dacă reprezintă un real pericol.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Ursul care a terorizat Grădina Zoologică din Tg. Mureş a fost împuşcat. Animalul reuşise să evite capcanele şi să omoare 3 căprioare şi un emu