Antena Meniu Search
x

Video Un urs terorizează de câteva zile Grădina Zoologică din Târgu Mureș. La ultima "vizită", sălbăticiunea a sfâşiat o căprioară

Un urs la zoo am văzut cu toţii. Dar un urs... liber care să vină de bunăvoie la grădina zoologică este ceva mai puţin obişnuit. S-a întâmplat însă în Târgu Mureş, unde ursul s-a plimbat noaptea pe lângă cuştile animalelor. Când a ajuns însă la căprioare, sălbăticiunea a omorât una. 

de Redactia Observator

la 05.07.2024 , 09:19

Vizita neaşteptată se întâmplă de câteva zile la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Nu se ştie deocamdată pe unde mai exact a pătrus ursul, pe camerele de supravegehere este observat doar cum se plimbă prin grădină, după ce pleacă vizitatorii.

Ursul a prins o căprioară şi a sfâşiat-o

Prima dată a stat lângă un pelican, dar pasărea s-a speriat şi a plecat. Apoi, animalul de o sută de kilograme s-a urcat pe un gard şi a ajuns la pecari, mamifere înrudite cu porcii sălbatici. Iar, în final, a ajuns la padocul căprioarelor, unde a omorât una. 

Vezi și

"Până acum asta e a treia zi consecutiv când acest urs a intrat în grădina zoologică. În fiecare zi am anunțat jandarmeria, care au acționat rapid, dar din păcate astăzi ursul a prins căprioara. Trebuie să vedem cum procedăm mai departe", a declarat Szantho Janos, directorul Zoo Târgu Mureş.

Pe acelaşi subiect

Animalul a dat iama în gospodăriile oamenilor şi chiar s-a răcorit în piscina unei case

Animalul este un mascul de şapte ani, iar de trei săptămâni se plimbă prin zonă. Noaptea, acesta a intrat chiar şi în gospodăriile oamenilor, iar într-o zi s-a răcorit şi în piscina unei case. 

"Este monitorizat, este amplasată o capcană de capturare, avem accept de relocare. Vrem să-l prindem dar nu reușim încă. Pagube a făcut, a intrat prin curţi la oameni, a distrus câte o piscină.

E zonă locuită, mai lasă oamenii câini, când văd ursul noaptea sun la 112. Îi alungă jandarmeria. Îi trebuie linişte ca să aibă timp să intre într-o vaptană", spune Silaghi Vasile, paznic de vânătoare.

Dacă va mai vizita grădina zoologică, îngrijitorii speră că ursul vă cădea în capcană, pentru a putea fi dus înapoi în sălbăticie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Evenimente » Un urs terorizează de câteva zile Grădina Zoologică din Târgu Mureș. La ultima "vizită", sălbăticiunea a sfâşiat o căprioară