Antena Meniu Search
x

Ursul văzut la 40 de km de Bucureşti încă nu a fost găsit. Animalul ar fi fost atras de gunoaiele aruncate la marginea pădurii

Urşii încep să migreze către pădurile de câmpie. Un exemplar a fost văzut, astăzi, în dreptul localităţii Ciolpani, la mai puţin de 40 de kilometri de Bucureşti. A distrus nişte stupi, dar nu a atacat pe nimeni. Acum, îl caută pădurarii şi jandarmii. Oamenii din zonă au fost sfătuiţi prin Ro-Alert să nu se apropie de sălbăticune dacă o văd. 

de Redactia Observator

la 13.04.2024, 19:12

Vezi și

Un şofer a semnalat primul prezenţa ursului. Era trecut de opt dimineaţa când a văzut animalul traversând Drumul Naţional 1, în dreptul localităţii Ciolpani. 

Alin Stan, reporter Observator: Puiul de urs a ieşit din această pădure, din dreapta mea, a trecut printre maşini, a sărit parapetul de beton şi a intrat în această zonă. Sunt zeci de jandarmi care s-au mobilizat în căutarea animalului.

Dumitru Dumitru, inspector şef IJJ Ilfov: Despre acest urs se ştie că este un urs în vârstă de aproximativ 2-3 ani, este un urs de talie mică. Care până acum nu a atacat sau nu a fost violent în această zonă.

Localnicii, avertizaţi prin Ro-Alert

Pe acelaşi subiect

Ursul a distrus însă mai mulţi stupi, de pe un teren privat din zonă. Oamenii au fost avertizaţi prin Ro-Alert ca, în cazul în care îl văd, să nu se apropie de el.  

Femeie: Nu mai vreau să trec la pas, normal. Aştept pe cineva să mă ia cu maşina.

Şofer: Dacă e mai mic decât câinele meu, n-am atunci de ce să-mi fac probleme, mă duc liniştit acasă, umblu pe stradă.

Localnicii cred că animalul a fost atras de gunoaiele aruncate la marginea pădurilor.

Biciclistă: Deci ies brigadierii, pădurarii de aici, de la armată şi fac curăţenie, adunăm cu sacii. Şi noi, locatarii.

Nu este primul urs din aceste părţi

Nu este prima oară când exemplarul ajunge în aceste părţi. A mai fost văzut în vara anului 2022, între Hanul Vlăsiei şi Palatul Snagov.

Dumitru Dumitru, inspector şef IJJ Ilfov: Este un urs care migrează, vine odată la un an, stă o lună şi se întoarce în habitatul lui.

O echipă formată din jandarmi, pădurari şi vânători are acum misiunea de a da de urs. Autorităţile vor decide la faţa locului dacă animalul reprezintă un risc şi ce măsuri să ia mai departe. Oamenii au însă de acoperit aproape 10 mii de hectare - suprafaţa pădurilor din zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Copilul dumneavoastră a fost victima bullying-ului?

Observator » Evenimente » Ursul văzut la 40 de km de Bucureşti încă nu a fost găsit. Animalul ar fi fost atras de gunoaiele aruncate la marginea pădurii