Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un vagon încărcat cu 50 de tone de păcură a deraiat în Mehedinți

Incident feroviar în Mehedinti, unde un vagon încărcat cu 50 de tone de păcură a deraiat pe o cale ferată industrială care apartine Complexului Energetic Oltenia, din cauze deocamdată neelucidate. Vagonul făcea parte dintr-o garnitură care transporta combustibil pentru centrala termică a orasului Drobeta-Turnu-Severin.

de Redactia Observator

la 08.11.2018 , 11:20

Incident feroviar în Mehedinti, unde un vagon încărcat cu 50 de tone de păcură a deraiat pe o cale ferată industrială care apartine Complexului Energetic Oltenia, din cauze deocamdată neelucidate. Vagonul făcea parte dintr-o garnitură care transporta combustibil pentru centrala termică a orasului Drobeta-Turnu-Severin. Din cauza acestui accident, alimentarea cu energie termică a celor 33.000 de apartamente din oraș a fost amânată cu circa 24 de ore.

La lăsarea întunericului, muncitorii încearcă să repună garnitura pe şine. Din cauze care nu au fost stabilite încă, unul dintre vagoane a sărit de pe șine și a deraiat, producând avarii inclusiv la calea ferată.

Centrala termică a orașului nu a fost pornită până acum pentru că primăria nu a avut bani pentru încălzire. Anul acesta, municipalitatea a făcut un împrumut de 35 de milioane de lei de la trezoreria statului, iar din acești bani s-au cumpărat cele aproximativ 1100 de tone de păcură, care erau transportate cu această garnitură. Tot ieri, consilierii muncipali ai orașului au aprobat majorarea cu 42 de lei a prețului la gigacalorie, plătit de locuitori.

Vezi și

Probleme pe calea ferată au fost şi în judeţul Teleorman, unde un alt tren, de data asta de călători, a deraiat în staţia Roşiori Nord. Din fericire, nu au existat victime, însă pasagerii au fost nevoiţi să îşi găsească alte mijloace de transport pentru a-şi continua călătoria.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Un vagon încărcat cu 50 de tone de păcură a deraiat în Mehedinți