Antena Meniu Search
x

Video "Vai de capul meu!". Casa parohială ridicată de faimosul preot Belciug, personaj în romanul "Ion", a luat foc

Casa parohială ridicată de faimosul preot Belciug, unul dintre personajele care apar şi în romanului "Ion", de Liviu Rebreanu, a luat foc, noaptea trecută. Flăcările au cuprins acoperişul, iar actualul preot, care se afla înăuntru, s-a ales cu arsuri la nivelul capului. Oamenii din localitatea care poartă acum numele scriitorului s-au grăbit să dea o mână de ajutor pompierilor. Cauza incendiului nu este cunoscută încă.

de Redactia Observator

la 03.08.2022, 08:22

Vezi și

Vai de capul meu!

Alarma s-a dat aseară, în jurul orei 22:00. 

Stau aici, sunt vecin cu părintele. Am auzit când a strigat: "Arde, arde!" Şi am ieşit afară şi am văzut că arde casa aici. 

Imobilul, construit de pe vremea lui Liviu Rebreanu

Pe acelaşi subiect

Oamenii din zonă au sunat întâi la 112, apoi au tras clopotul şi, cu mic cu mare, au încercat să stingă incendiul. Mai ales că imobilul are o însemnătate aparte, fiind construit de pe vremea lui Liviu Rebreanu.

Casa este veche, are 100 de ani, de pe timpul lui Belciug. Dacă ştiţi romanul "Ion", de atunci e contruită casa parohială. 

Uitaţi că există şi emblema acolo, că e ridicată de preotul Belciug în 1920, aşa. 

Preotul reuşit să iasă la timp

Preotul, care era în casă în momentul izbucnirii incendiului, a reuşit să iasă la timp.

David Boțan, secția Pompieri Năsăud: Părintelui paroh i s-au acordat îngrijiri medicale, dar a refuzat transportul la spital. A suferit o arsură la nivelul capului.

Ne-am speriat foarte tare, nişte persoane au intrat înăuntru, în casă, ca să vadă dacă mai sunt persoane rămase.

Incendiul, lichidat în aproximativ o oră

Pompierii, care au intervenit cu cinci autospeciale, au reuşit să lichideze incendiul în aproximativ o oră, înainte ca flăcările să se extindă şi la vecinătăţi. 

David Boțan, secția Pompieri Năsăud: Incendiul s-a manifestat la nivelul podului. Suprafaţa care a ars a fost de aproximativ 40 de metri pătraţi. 

Urmează ca angajaţii ISU să stabilescă şi cauza incendiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » "Vai de capul meu!". Casa parohială ridicată de faimosul preot Belciug, personaj în romanul "Ion", a luat foc