Antena Meniu Search
x

Meteorolog: "Gerul se va prelungi până spre jumătatea săptămânii viitoare". În București ar putea fi MINUS 15 GRADE Celsius (VIDEO)

”Este un episod de ger care se va prelungi până spre jumătatea săptămânii viitoare”, spun meteorologii. Iar în București, temperaturile ar putea coborî chiar și la minus 15 grade.

Vezi și

”Este un episod de ger care se va prelungi până spre jumătatea săptămânii viitoare”, spun meteorologii. Iar în București, temperaturile ar putea coborî chiar și la minus 15 grade.

Codul portocaliu de viscol și ninsori, alături de cel roșu, emis vineri, sunt doar începutul unei perioade în care România e afectată de un val de aer extrem de rece, ne avertizează meteorologii.

”Este un episod de ger care se va prelungi până spre jumătatea săptămânii viitoare. Va fi ger şi în cursul zilelor, nopţile vor fi deosebit de reci în tot teritoriul. Noaptea de duminică spre luni şi luni spre marţi este foarte posibil ca şi în zona capitalei să avem temperaturi sub -15 grade”, explică meteorologul Florinela Georgescu.

De unde vine acest val de frig? Este vorba despre o combinaţie a doi factori care afectează ţara noastră şi nu numai - Italia, toate ţările din fosta Iugoslavie, toată Grecia continentală, Ucraina, Polonia, Germania.

Pe acelaşi subiect

Avem de-a face cu un curent de aer cald care traversează Mediterana, plin de umezeală, și care se întâlneşte cu o cantitate uriaşă de aer rece venită dinspre Polul Nord, iar contactul provoacă masive căderi de zăpadă, urmate de temperaturi foarte scăzute.

Problema României este că desupra sud-estului s-a format un fel de nucleu care duce toată iarna spre Austria, Polonia şi Germania. În perioada următoare, vor fi ninsori din ce în ce mai puţine, dar vor veni gerurile. Acolo unde, până acum, am vazut nămeţi, vom vedea, temperaturi de minus 10, minus 20 de grade Celsius chiar și la amiază.

Nu e frig doar la noi: la Moscova, sâmbătă, vor fi -26 de grade, la Varşovia -11.

Şi la toate acestea se adaugă şi vântul, care va face ca tot să se simtă cu mult, mult mai frig. Iar aceste condiții meteo total nefavorabile afectează transportatorii, indiferent dacă e vorba despre cale ferată, transport fluvial, maritim, pe şosea sau prin aer.

Gerul, zăpada, viscolul şi temperaturile extrem de scăzute vor face ca totul să funcţioneze foarte încet sau chiar să se oprească total.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Meteorolog: "Gerul se va prelungi până spre jumătatea săptămânii viitoare". În București ar putea fi MINUS 15 GRADE Celsius (VIDEO)