Antena Meniu Search
x

Vama Veche ar putea deveni, oficial, staţiune turistică și în acte

Vama Veche ar putea deveni, oficial, staţiune turistică. Acum, în documente, este doar un sat aflat în comuna Limanu, de la malul mării.

Vezi și

Vama Veche ar putea deveni, oficial, staţiune turistică. Acum, în documente, este doar un sat aflat în comuna Limanu, de la malul mării. Dezvoltarea zonei nu poate rămâne însă doar în cârca patronilor de restaurante şi hoteluri. Aşa că autorităţile locale au declanşat procedurile de acreditare pentru a încasa şi bani de la stat.

Urmează ca autorităţile din Vama Veche să realizeze o monografie a zonei. Un raport în care să vorbească despre poziția geografică, condiţiile de infrastructură şi cadrul natural.

Apoi trebuie să ofere ministerului informaţii despre unităţile de cazare şi atracţiile turistice locale, pentru ca la final să primească toate avizele.

Primul pas a fost făcut însă chiar azi. Autorităţile din Limanu au discutat cu ministrul Turismului despre acest subiect. Faptul că Vama primeşte, de la an la an, tot mai mulţi turişti şi este un pol al distracţiei, i-a determinat să ia această decizie.

Iar asta îi va aduce primăriei de aici fonduri nerambursabile, pe care să le poată investi în infrastructură şi în modernizarea plajelor. Un lucru ne este însă garantat de autorităţi. Vama Veche îşi va păstra acelaşi spirit libertin ca până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Vama Veche ar putea deveni, oficial, staţiune turistică și în acte