Antena Meniu Search
x

Un vas de croazieră scăpat de sub control a lovit o navă plină cu turişti, pe un canal din Veneţia

Cinci oameni au fost răniţi, din fericire-nu grav. Localnicii sunt revoltaţi, mai ales că au cerut - în repetate rânduri - ca navele de dimensiuni mari să nu mai aibă acces în oraş.

de Redactia Observator

la 03.06.2019, 15:43

Vezi și

Cinci oameni au fost răniţi, din fericire-nu grav. Localnicii sunt revoltaţi, mai ales că au cerut - în repetate rânduri - ca navele de dimensiuni mari să nu mai aibă acces în oraş.

Uriaşul pachebot "Opera", de 65.000 de tone, se apropia de ţărmul canalului Giudecca şi părea că nu va putea fi oprit. O avarie îi blocase comenzile pe "acceleraţie". Iar în calea sa se afla, legată la chei, o navă mai mică de agrement, cu 130 de turişti la bord. Îngroziţi, câţiva au sărit în apă.

Impactul a fost puternic: cinci turiste cu vârste de aproximativ 70 de ani, din Satele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, au fost rănite, din fericire nu prea grav.

Vasul de croazieră s-a oprit doar după ce s-a mai frecat şi de chei. Veneţienii spun că astfel de situaţii sunt inerente. Incidentul a relansat protestele celor ce susţin că marile nave de croazieră nu au ce căuta pe canalele din centrul istoric.

Autorităţile spun că au soluţii pentru a scoate pacheboturile din oraş, dar până acum nu s-au hotărât pe care să o aplice. Accidentul de acum a stârnit dispute şi în guvernul de la Roma. Miniştrii celor două formaţiuni din coaliţie, Liga şi Mişcarea Cinci Stele, se acuză reciproc că nu au luat măsurile necesare la Veneţia şi promit să o facă de urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un vas de croazieră scăpat de sub control a lovit o navă plină cu turişti, pe un canal din Veneţia