Antena Meniu Search
x

Video Viaţa are ritm la cota 1.800. Turiştii au fugit de arşită în vârful munţilor

Departe de căldura şi de aerul irespirabil din oraşe, turiştii s-au refugiat fie în vârf de munte, fie în adâncurile peşterilor. Şi dacă unii au ales să parcurgă pe jos traseele montane, alţii s-au urcat pe bicicletă sau chiar au zburat cu parapanta.

de Redactia Observator

la 11.07.2021, 19:50

Vezi și

Viaţa are alt ritm la 1.800 metri altitudine, în Vârful Postăvarul. Iar turiştii au căutat exact asta pe traseele montane. Fie ei mici sau mari. "A fost usor că am urcat cu telecabina. Dacă era să fi urcat pe jos, era altă treabă, dar şi la coborâre tot aşa o să coborâm cu telecabina, dar e foarte frumos, e superb", a declarat un turist.

Iar din vârful muntelui, curajoşii au ales să zboare. Ceilalţi au profitat de vremea bună ca să se mai dezmorţească plimbându-se. "E un traseu frumos, e sănătos, e foarte plăcut acum, aer curat. Nu a fost nici foarte aglomerat în perioada asta", spune un turist.

Şi de pe vârful muntelui, coborâm până în peşteră. Sute de oameni au ajuns în aceste zile la peştera Polovragi, din Munţii Căpăţâna. Legenda spune că aici era locul lui Zamolxe, zeul dacilor. Dacă priveliştea a fost cum şi-au dorit-o, cu temperatura din interior a fost mai greu. Nu depăşea 9 grade Celsius, în condiţiile în care afară erau peste 30.

"Este un loc într-adevăr răcoros, dar foarte plăcut. Îţi dă o stare de bine, în primul rând. Este o bună oxigenare, care te ajută să gândeşti mult mai radical", a declarat Ion Pătrulescu, ghid turistic. Biletul de intrare în peşteră costă 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii. Persoanele cu dizabilităţi au accesul gratuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Viaţa are ritm la cota 1.800. Turiştii au fugit de arşită în vârful munţilor