Antena Meniu Search
x

Video cutremurător cu Leo Iorga, în scaun cu rotile, la ultimul concert la care a cântat, cu o lună înainte să moară

Video cutremurător cu Leo Iorga, în scaun cu rotile, la ultimul concert la care a cântat, cu o lună înainte să moară. Solistul trupei Compact a fost la Arenele Romane, unde a urcat pe scenă, deşi era grav bolnav.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 02.11.2019, 14:35

A murit Leo Iorga
Video cutremurător cu Leo Iorga, în scaun cu rotile, la ultimul concert la care a cântat, cu o lună înainte să moară - Captură video

Video cutremurător cu Leo Iorga, în scaun cu rotile, la ultimul concert la care a cântat, cu o lună înainte să moară. Solistul trupei Compact a fost la Arenele Romane, unde a urcat pe scenă, deşi era grav bolnav.

Leo Iorga, solistul trupei Compact, a murit sâmbătă, la 54 de ani, după o grea şi lungă suferinţă. "Colegul meu de trupa Leo Iorga a plecat spre o lume mai bună. Dumnezeu să-l ierte. Va rămâne in inimile noastre pentru totdeauna", a anunţat Adrian Ordean pe Facebook.

"Drum lin, tata! Te iubesc!", a scris fiul lui Leo Iorga, Edy, pe Facebook. Vestea a fost anunţată şi de trupa Iris: "Ne va fi dor de tine, luptătorule, de vocea ta, de voinţa ta, de căldura ta... de tot. Drum lin, Leo Iorga!". 

În 2011, Leo Iorga a fost supus pentru prima dată unei operaţii de îndepărtare a unei tumori la plâmân. Boala a recidivat, localizându-se la cap, apoi a afectat din nou plămânul. A trecut prin mai multe operaţii şi le-a trecut cu încredere şi curaj, suportând efectele dureroase ale chimioterapiei, a încercat vaccinul cubanez şi a apelat şi la imunoterapie. Nimic din toate astea nu l-au ţinut departe de scenă şi de publicul care îl iubeşte.

Pe acelaşi subiect

Dragostea familiei şi a fanilor l-au determinat să meargă mai departe. Pentru că Leo dorea să cânte, trăia pentru şi prin muzică: "Cât timp Dumnezeu mă va ţine pe pământ, vreau să cânt", spunea el. 

Ultima oară în public a făcut-o la finalul lunii septembrie, la Arenele Romane, la un concert dedicat memoriei lui Teo Peter. Acolo Leo a urcat pe scenă în scaun cu rotile şi se vedea că e vizibil afectat de boală.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Ultima oară când l-am văzut pe Leo a fost acum aproximativ o lună şi jumătate, la Arenele Romane, am cântat împreună. A venit direct din spital, într-un scaun cu rotile. L-am îmbrăţişat cu toţii, l-am sărutat. Ştiam că e nu e bine, dar încă o dată, pentru a nu ştiu câta oară, ne-a arătat că este cel mai mare luptător, pe care l-am cunoscut eu, cel puţin, în viaţă. A fost şi este şi va fi pentru noi toţi, prietenii lui, un exemplu de luptă împotriva unei boli care nu iartă. Omul acesta a avut o voinţă uriaşă. Şi nu numai că a avut el o voinţă uriaşă. A încercat prin felul lui de a fi să le arate tuturor că merită să lupţi. Timp de peste şapte ani a luptat cu o boală necruţătoare. Ne-a arătat că până în ultimul moment trebuie să crezi în tine şi în şansa ta. Acesta a fost Leo Iorga - pe lângă un extraordinar solist, o extraordinară voce - a fost un om cu o ambiţie şi o putere formidabile. Dumnezeu să îl odihnească şi condoleanţe familiei.", a povestit Dan Bittman.

Leo Iorga a avut o carieră de peste 30 de ani, făcând parte din trupele Cargo, Compact B, Pacifica, Schimbul 3, Pact by Leo Iorga & Adi Ordean. Vocea sa se identifică cu piesa "După ani şi ani", "Singur în noapte", "Să te gândeşti la mine", "Trenul pierdut" şi "Cine eşti tu oare?". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Video cutremurător cu Leo Iorga, în scaun cu rotile, la ultimul concert la care a cântat, cu o lună înainte să moară