Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Vietnamez, arestat la domiciliu pentru trafic de migranţi. Bărbatul, prins în timp ce încerca să ajute 5 persoane să treacă graniţa în Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiș, au depistat cinci cetăţeni din Vietnam, toți intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

de Redactia Observator

la 18.05.2024 , 15:32

Vietnamez, arestat la domiciliu pentru trafic de migranţi. Bărbatul, prins în timp ce încerca să ajute 5 persoane să treacă graniţa în Ungaria
Vietnamez, arestat la domiciliu pentru trafic de migranţi. Bărbatul, prins în timp ce încerca să ajute 5 persoane să treacă graniţa în Ungaria - Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - I.T.P.F. Timişoara au declanşat, în primele ore ale zilei de sâmbătă, o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea frontierei cu Ungaria, la aproximativ 500 metri, într-un autoturism înmatriculat în România, cinci cetățeni străini.

Bărbatul încerca să-i ajute să ajungă în vestul Europei

Aceștia nu își justificau prezența în zonă, astfel că au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

Articolul continuă după reclamă

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt din Vietnam şi au vârste cuprinse între 39 și 53 de ani.

Pe acelaşi subiect

Din declarațiile acestora a rezultat că șoferul, cetățean din Vietnam, urma să îi ajute pe ceilalți patru conaționali în încercarea lor de a trece ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei. Cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă.

Cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, șoferul fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, iar ceilalți patru cetățeni din Vietnam pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, scrie Mediafax.

Totodată, pe numele șoferului din Vietnam, judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, în baza materialului probator, a dispus măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Vietnamez, arestat la domiciliu pentru trafic de migranţi. Bărbatul, prins în timp ce încerca să ajute 5 persoane să treacă graniţa în Ungaria