Antena Meniu Search
x

Imagini incredibile filmate la Zalău, în timpul codului roșu de ploi, grindină și vijelii: "Dumnezeule!" (Video)

Imagini apocaliptice au fost surprinse ieri în Zalău, județul Sălaj, după ce o rupere de nori cu grindină a lovit cu putere municipiul. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.06.2020, 19:29

  • Căderile masive de gheață și vântul puternic au speriat trecătorii, care s-au adăpostit care pe unde a putut.
  • Vântul puternic și aversele torențiale au produs pagube importante în Sălaj. 

Judetul Salaj a fost lovit din nou de grindină, ieri dupa amiază. Ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindina au făcut prăpăd în mai multe localități, după ce ANM a emis o avertizare COD ROȘU de vreme severă.

În mai puțin de o oră, în intervalul 14.45 -15.45, au fost transmise populației două avertizari RO ALERT, fiind vizate în special municipiul Zalău, Creaca, Horoatu Crasnei, Românași, Meseșenii de Jos, Buciumi, Mirșid, Agrij și Treznea.

Scene apocaliptice în Zalău

Imagini incredibile au fost surprinse joi după-amiază, în Zalău, după ce o vijelie însoțită de o ploaie cu grindină a lovit cu forță orașul.

Căderile masive de gheață și vântul puternic au speriat trecătorii, care au fost nevoiți să se adăpostească, fiecare pe unde a putut.

Un videoclip postat pe Tiktok de Marius Elisei arată forța cu care a lovit furtuna în municipiu. 

În doar câteva minute, mai multe terase au fost aproape distruse de vijelie, vântul puternic luând pe sus mese, scaune și ghivece mari cu flori. 

Vântul puternic și aversele torențiale au produs pagube importante în Sălaj. 

Atât la Zalău, cât și într-o localitate apropiată acestuia, Crișeni, pompierii au intervenit pentru extragerea apei din 6 curți și 1 grădiniță, precum și pentru degajarea a 4 copaci și 2 acoperișuri care au căzut pe carosabil sau pe autoturisme. 

În timpul furtunilor, militarii le recomandă oamenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Anul trecut, în 28 mai, în județul Sălaj grindina a făcut prăpad, cel mai afectat fiind municipiul Zalău. Mai multe persoane au fost rănite de bucățile mari de grindină, sute de mașini au fost avariate și zeci de imobile au rămas fără acoperișuri și fațade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Imagini incredibile filmate la Zalău, în timpul codului roșu de ploi, grindină și vijelii: "Dumnezeule!" (Video)