Antena Meniu Search
x

Trei minute de groază într-un sat din Moldova. O vijelie a venit, a făcut prăpăd şi s-a stins, oamenii nu ştiu ce i-a lovit

În trei minute, o vijelie cu aspect de tornadă a răvăşit o comună întreagă din Moldova. Localnicii n-au avut timp să reacţioneze şi să se pună la adăpost de norii ameninţători. Câteva acoperişuri au fost luate pe sus de vântul care a bătut cu peste o sută de kilometri pe oră.

de Redactia Observator

la 22.09.2019, 13:59

Vezi și

În trei minute, o vijelie cu aspect de tornadă a răvăşit o comună întreagă din Moldova. Localnicii n-au avut timp să reacţioneze şi să se pună la adăpost de norii ameninţători. Câteva acoperişuri au fost luate pe sus de vântul care a bătut cu peste o sută de kilometri pe oră. Doi oameni au fost răniţi. Meteorologii anunţă că fenomene extreme vor avea loc toată vara.

Un nor uriaş a acoperit cerul în câteva secunde, în comuna ieşeană Mirosloveşti. Vântul puternic de peste o sută de kilometri pe oră a lăsat prăpăd în urmă. Oamenii abia au avut timp să reacţioneze şi să se adăpstească. 

Furtuna s-a iscat din senin şi s-a terminat înainte ca localnicii să-şi dea seama ce i-a lovit. Acoperişurile caselor au fost luate pe sus de forţa vijeliei şi au lovit apoi pământul cu forţa unor proiectile.

Doi oameni au fost răniţi de bucăţile de lemn luate pe sus de vârtej şi au avut nevoie de medic. Unul dintre ei a ajuns la spital cu fractură la picior. 

Pe acelaşi subiect

Mai mulţi pompieri au fost trimişi în comună pentru a-i ajuta pe oameni: "Au fost îndepărtate acoperişurile de pe nouă imobile şi doi stâlpi de electricitate care au fost rupţi, pe timpul fenomenelor meteo periculoase." 

Viorica Dima, meteorolog de serviciu la INMH, a explicat fenomenul meteo: "Nori de mare dezvoltare verticală, Cumulonimbus, vântul a avut aspect rotaţional, s-a format acel nor în formă de pâlnie, dar nu a atins pâmântul, ceea ce nu confirmă existenţa unei tornade în adevăratul sens al cuvântului."

Pentru zilele următoare, meteorologii anunţă în continuare vreme instabilă, inclusiv în zona Moldovei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Trei minute de groază într-un sat din Moldova. O vijelie a venit, a făcut prăpăd şi s-a stins, oamenii nu ştiu ce i-a lovit