Antena Meniu Search
x

Video Violatorul fetiţelor din Braşov ieşise mai repede din puşcărie în baza recursului compensatoriu. Sătenii au dat de urma lui înaintea poliţiei

Detalii cumplite ies la iveală în cazul fetiţelor din Braşov, răpite şi violate de un agresor recidivist. Copilele au fost bătute şi ameninţate cu toporul. Localnicii sunt cei care i-au dat de urmă violatorului, înaintea poliţiştilor. L-au pus pe fugă, crezând că fură lemne. Individul a făcut pană, iar anchetatorii au pus mâna pe el. Mai mult, cu câteva ore înainte, agenţii au trecut la doi paşi de el, fără să ştie. După cazul de la Braşov, aleşii discută modificarea legii astfel ca violatorii şi pedofilii să nu mai beneficieze de recurs compensatoriu.  

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 14.11.2022, 20:29

Vezi și

Sătenii din Calea Călugărească i-au dat de urmă lui Constantin Zapan înainte ca poliţiştii să pună mâna pe el. Îi văzuseră maşina parcată în pădure încă de vineri seara, la scurt timp după ce individul luase fetele de acasă. Iniţial, nu li s-a părut nimic suspect. Sâmbătă după-amiaza, ar fi mers la el să-l confrunte. Bănuiau că fură lemne, nicidecum că se petrec adevărate orori.

''Eu cu băiatul ăsta am dat de el.

Voi l-aţi găsit cu fetele?

A fugit, era să ne lovească pe noi, să lovească şi căruţa băiatului ăsta. Am dat numărul...El era la volan şi când am ajuns în apropiere de el a pornit motorul. Am apucat să dau cu biciul în maşină.''

Pe acelaşi subiect

Individul a fugit. În disperarea de a scăpa de săteni ar fi lovit un cap de pod şi a făcut pană. Poliţiştii care erau deja pe urmele lui, l-au găsit şi l-au încătuşat. 

''A fugit nenorocitul. Dacă eram sigur că e el, îi dădeam cu un pietroi.

Maşina cât să fi stat acolo în lizieră?

Ieri toată ziua. (n.r - sâmbătă)''

Sătenii au dat de urma violatorului înaintea poliţiei

Cu doar câteva ore înainte de a-l prinde, poliţiştii ar fi periat zona, povestesc localnicii. S-ar fi oprit la câţiva paşi de el.

''A venit poliţia, a urcat până mai sus. Şi de acolo n-au mai urcat, sunt nişte crăci pe drum. Dacă urcau 500 de metri, îl găseau unde stătea pe dreapta, tras cu maşina.''

De când au fost luate de lângă părinţi şi până au fost găsite de poliţişti, adică o noapte şi o zi, fetele au fost violate de mai multe ori. Individul le-a bătut şi le-a ameninţat cu un topor.

Claudiu Sandu, procuror: Au fost lovite în zona feţei pentru a accepta actele pe care autorul le-a exercitat. A încercat să spună faptul că aceste acte au fost cumva cu acordul victimelor. Victimele având 10 şi 12 ani, neavând, dovedit medico-legal, activitate sexuală anterior acestui episod. E o traumă profundă la care au fost supuse. 

Părinţii care le au lăsat pe fete pe mâna unui agresor recidivist ar putea fi decăzuţi din drepturi.

Lidia Mailat, DGASPC: Au început consilierea psihologică şi terapia. E nevoie de foarte mult timp ca să treacă peste aşa ceva. Se va stabili dacă se impune o măsură de protecţie pentru cele două fete.

Constantin Zapan a stat 10 ani în puşcărie pentru aceleaşi fapte: a violat copila de 12 ani a concubinei sale. Judecătorii l-ar fi putut condamna la 25 de ani de închisoare, dar au decis pedeapsa minimă. În plus, controversata lege a recursului compensatoriu a fost biletul său de ieşire cu doi ani mai devreme spre alte nenorociri. 

Recursul compensatoriu a fost portiţa de scăpare pentru zeci de mii de deţinuţi. În doi ani, au fost eliberaţi înainte de termen 21 de mii de infractori. Nu s-au bucurat prea mult de libertate, aproape 40% au recidivat. Este vorba despre 8.000 de persoane care s-au întors în închisoare pentru aceleaşi infracţiuni sau altele mult mai grave. 

Individul era trecut în registrul agresorilor sexuali. După eliberare, ar fi trebuit să treacă prin faţa unui poliţist cel puţin o dată la trei luni. Întrebaţi de reporterii Observator dacă şi de câte ori l-au verificat cât a fost liber, poliţiştii din Prahova, Buzău şi Braşov îşi pasează responsabilitatea unii altora şi cer 30 de zile pentru a-i verifica istoricul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Violatorul fetiţelor din Braşov ieşise mai repede din puşcărie în baza recursului compensatoriu. Sătenii au dat de urma lui înaintea poliţiei