Antena Meniu Search
x

Video Cum se apără mama surorilor din Braşov, răpite şi violate în repetate rânduri de un recidivist. Fetiţele ar fi fost ameninţate cu două topoare şi un cuţit

Detalii cutremurătoare în cazul surorilor din Braşov, răpite de un recidivist. Individul le-a ameninţat cu toporul şi cuţitul şi le-a violat pe cele două copile de 10 şi 12 ani. În trecut, agresorul a comis aceleaşi fapte: a violat-o pe fetiţa de 12 ani a concubinei. A ajuns din nou liber pe străzi după ce a primit pedeapsa minimă şi a scăpat de doi ani de puşcărie în baza recursul compensatoriu. În urmă cu puţin timp, a fost arestat pentru 30 de zile. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 13.11.2022, 19:30

Vezi și

În faţa anchetatorilor, individul s-a răzgândit. Potrivit surselor Observator, la audieri, a recunosc că le-a violat pe ambele copile, în noaptea în care a fost singur cu ele. Fetele de zece şi 12 ani, surori doar de mamă, i-au povestit  femeii calvarul prin care au trecut.  

Mama fetelor: Au zis că le-a bătut, a avut cuţitul în mână, două topoare

De trei săptămâni îl cunoştea femeia şi concubinul ei pe Constantin Zapan, bărbatul căruia i-au încredinţat fetele. Agresorul lucra la o firmă care pune pavele pe uliţa unde locuieşte familia. 

Mama fetelor: Mai venea pe aici să îi dau câte o cafea. O singură dată s-a culcat aici că a fost beat şi nu s-a mai urcat la volan. 

Pe acelaşi subiect

Partenerul mamei: L-am mai chemat în casă la o mâncare caldă, o ciorbă, o cafea.

Reporter: A dat vreodată un semn că e mai apropiat de fete?

Partenerul mamei: Nu, nu a dat semne că e violent, agresiv, era un om cult.

Constantin Zapan i-a convins să lase fetele să meargă cu el la balastiera din sat, la un grătar, unde ar fi şi alţi copii. 

Partenerul mamei: Eu am zis nu plecaţi nicăieri, aia mare a zis că de ce nu o lasă, că niciodată n-am scos-o nicăieri, a început să plângă.

Individul ar fi promis că le aduce acasă în două ore, la ora 21. Nu s a întâmplat asta, iar mama fetelor a aşteptat până dimineaţă ca să alerteze poliţia. A fost o noapte întreagă în care fetele au fost agresate şi abuzate de individ. 

Mama fetelor: Seara am zis stau, stau, stau, că poate vine poliţia...adică n-am sunat eu că am zis că poate veni. 

Potrivit surselor Observator, mama fetelor şi iubitul ei ar fi fost băuţi când au lăsat fetele pe mâna individului periculos. Mai mult, cei doi n-au ştiut să-l identifice pe bărbatul cu care au plecat copilele. Ştiau doar un nume "Costi".  Abia după încă o oră, poliţiştii au reuşit să-l identifice. Au pornit pe urmele lui şi au găsit fetele la 100 de kilometri de casă. Erau plânse şi speriate pe bancheta din spate a maşinii. 

Maşina suspectului a fost văzută în pădure încă de vineri seara. Este o zonă extrem de greu accesibilă, unde pot ajunge doar cei care cunosc foarte bine drumul. Când şi-a dat seama că poliţia este pe urmele lui, a început să fugă. În locul maşinii au rămas doar câteva şerveţele umede, un capac de la rezervor şi o sticlă de apă. 

''A fugit, era să ne lovească pe noi, era să lovească şi căruţa şi am dat numărul de înmatriculare.'' 

Constantin Zapan a lucrat o vreme ca cioban în zona unde le-a dus pe fetele răpite.  

''Eu am o fată şi mergea mereu la mine şi lua fata în braţe. El zicea că are o fată la Buzău. Şi am văzut că ia în braţe fetiţa, dar am zis că na, îi trece dorul de fii-sa.

Venea la pădure cu copii?

Da, venea cu doi copii. Nu erau aceleaşi fete cu care venea la pădure.

De aseară, cele două copile sunt în grija statului. 

Lidia Mailat, DGASPC Brasov: Fetele au intrat deja într-un program de consiliere psihologică şi recuperare.

IPJ: Cercetările sunt în curs, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, viol și coruperea sexuală a minorilor.

În 2012, agresorul a violat-o pe fetiţa de 12 ani a partenerei

Constantin Zapan are un trecut negru. În 2012, a violat-o pe fetiţa de 12 ani a concubinei de atunci. Cioban şi la acea vreme, individul lua copila pe câmp, unde o abuza. Deşi ameninţată cu moartea, fetiţa i-a mărturisit mamei prin ce trece. Disperată, femeia l-a confruntat. Ca să scape, agresorul a ameninţat copilul de 2 ani pe care îl avea cu femeia cu un cuţit. 

Agresor: Nu-şi face treaba justiţia! Eu am mai fost o dată condamnat pentru această faptă pe nedrept.

Pentru cele două acuzaţii de viol, judecătorii l-au condamnat pe Zapan la minimul de pedeapsă - 10 ani. După 7 cereri de eliberare condiţionată, a ieşit din închisoare în noiembrie 2020. A fost eliberat condiţionat cu 522 de zile mai devreme pe baza controversatei legi a recursului compensatoriu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cum se apără mama surorilor din Braşov, răpite şi violate în repetate rânduri de un recidivist. Fetiţele ar fi fost ameninţate cu două topoare şi un cuţit