Antena Meniu Search
x

Viscolul face ravagii. Accident în lanţ cu 20 de maşini! Drumuri blocate, zboruri şi trenuri anulate.

UPDATE - Zece autovehicule, din care două TIR-uri, implicate într-un accident pe A1. Un echipaj medical a luat-o pe jos pentru a ajunge la o femeie rănită

UPDATE - Un microbuz cu 16 persoane rămas înzăpezit în Vâlcea a fost scos de angajaţii de la Drumuri

UPDATE  - Aproximativ 20 de autovehicule s-au ciocnit pe autostrada A2 între Constanţa şi Bucureşti, la kilometrul 60, în dreptul localităţii Lehliu Gară. În accident o persoană a fost rănită şi a rămas încarcerată în maşină. Echipaje ale ISU şi Ambulanţei au intervenit la faţa locului.

UPDATE - Două microbuze cu pasageri şi patru autoturisme, blocate din cauza viscolului, în judeţul Buzău.  Un microbuz cu şoferul la bord este blocat pe DN 2 B în zona localităţii Verguleasa, pentru deblocare acţionându-se cu utilaje din cadrul Secţiei Drumuri Naţionale potrivit Mediafax.

Articolul continuă după reclamă

Update - În Buzău a fost luată măsura închiderii a încă două şosele naţionale, din cauza viscolului puternic, şi anume DN 2 B Buzău - Brăila şi despre DN 2 C Buzău-Slobozia.

Update - Circulaţia pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti a fost redeschisă

Din cauza zăpezii autorităţile au fost nevoite să ia măsuri drastice. Autostrada A1 şi drumul naţional 22 au fost închise. Mai mutle curse CFR şi zboruiri au fost anulale sau au întârzieri.

Circulaţia pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti a fost închisă din cauza condiţiilor meteo, vizibilitatea fiind redusă la sub 20 de metri.

Probleme sunt şi pe drumul naţional 22, între localităţile Râmnicu Sărat şi localitatea Băile. Şi aici autorităţile au decis închiderea drumului.

Autorităţile le recomandă şoferilor ca în cazul în care călătoriile cu automobilul nu sunt absolut necesare, să nu pornească la drum. Dacă însă deplasările nu pot fi amânate, o condiţie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil,

sistem de climatizare - dezaburire funcţional

Trei trenuri de călători care circulau între Bucureşti Obor şi Constanţa, respectiv între Bucureşti Obor şi Feteşti, au fost anulate, din cauza viscolului. De asemenea au fost introduse limitări de viteză de 50 km/h pe unele sectoare de cale ferată.

Trenurile R 8012 şi 8014 care circulă în relaţia Feteşti – Bucureşti Obor au fost anulate pe secţia Ciulniţa - Bucureşti Obor, iar trenul 8011 care circulă în relaţia Bucureşti Obor - Constanţa a fost anulat pe întreaga relaţie.

Limitări de viteză au fost introduse şi pe relaţiile Chitila- Periş şi Crivina - Brazi, iar pe secţia de circulaţie Bucureşti Băneasa - Lehliu - Feteşti trenurile sunt tractate cu locomotivă Diesel.

Călătorii care aveau bilete pentru trenurile Regio anulate vor fi preluaţi de trenurile Interregio aflate în graficul de circulaţie.

Solicitările de restituire a contravalorii biletelor pentru perioada 24 - 27 ianuarie se vor derula astfel: se va restitui întreaga contravaloare a biletelor la solicitarea pasagerilor (pentru parcursul neefecutat) la trenurile care înregistrează întârzieri, iar în situaţia în care apar modificări în circulaţia trenurilor la care pasagerii au bilete valabile, se pot efectua călătorii la alte trenuri sau pe alte rute fără plata diferenţelor tarifare.

Din cauza modificărilor curselor, pasagerii sunt sfătuiţi ca înainte de plecare să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentionează să călătorească.

Numerele de telefon de la staţiile CFR - http://www.cfrcalatori.ro/147 -, la care pasagerii pot cere informatii, sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Info Utile/Informaţii Telefonice.

Probleme sunt şi cu transportul aerian. Mai multe zboruri de pe Otopeni au fost anulate sau amânate. Unele au avut întârzieri şi de peste 45 de minute la decolare.

Două zboruri către Munich şi Frankfurt, programate la 6.45, respectiv 6.50, au fost anulate, în timp ce zboruri spre Istanbul şi Londra au întârzieri de peste 45 de minute.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro/otp.

sursă: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » Viscolul face ravagii. Accident în lanţ cu 20 de maşini! Drumuri blocate, zboruri şi trenuri anulate.