Antena Meniu Search
x

Video "Vlad Țeparu" i-a înșelat pe clujeni cu telefoanele până a făcut 1 milion de euro. "Se băga sub pielea ta"

Un tânăr din Cluj este acuzat că a înşelat zeci de persoane cu sume uriaşe. Le lua banii, promiţând că le facilitează achiziţia sau vânzarea de telefoane la preţuri care ar fi adus un profit oamenilor. Doar că apoi "uita" să se ţină de cuvânt. Astfel că păgubiţii au început să lipească afişe prin oraş, în care avertizau clujenii să se ferească de el. Anchetatorii spun că prejudiciul se ridică la aproape un milion de euro. Individul a fost arestat preventiv pentru 15 zile.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 02.08.2022, 19:36

Vezi și

Vecinii spun că individul manipula oamenii astfel încât să le câştige încrederea extrem de uşor.

Vecină-reporter: Se băga sub pielea ta. No, ce faceţi, sărut mâna, no, ce faceţi? Numai rău pot să spun, opt ani de zile, vă daţi seama.  

- În final, Poliţia a venit şi l-a prins.

- Am văzut, vai, Doamne, iartă-mă că zic, dar, îmi pare bine.

Pe acelaşi subiect

Au rămas și fără bani și fără telefoane

Păgubiţii împărtăşesc aceeaşi poveste. Tânărul avea un magazin GSM într-un mall şi promitea investitorilor fie că poate face rost de telefoane scumpe la preţuri mici, fie că poate să vândă telefoane la preţuri care să aducă profit. Doar că mulţi au rămas şi fără bani, şi fără telefoane.

Ioan Bunoi, păgubit: Am fost păgubit de 20.000 de euro. A fost un client fidel nouă, până la un moment dat, când dintr-o dată, nu a mai achitat. Din ce am înţeles, asta era metoda, adică ne câştiga încrederea, după care rămâneam cu o pagubă destul de mare, de ordinul miilor de euro.

Vlad Nistor, păgubit: Nu credeam că se va ajunge aici, în urmă cu vreo doi ani eu i-am mai dat o sumă de 25.000 de lei a fost mult mai ok, mi-am recuperat-o şi tocmai de-asta i-am dat încă o dată o sumă de bani. El mi-a oferit nişte preţuri super bune pentru telefoane, mi-a spus că are deja clienţii pregătiţi, în maxim o săptămână am banii, dar n-a fost aşa, asta se întâmpla acum vreo trei luni.

A fost şi motivul pentru care individul a ajuns să fie cunoscut ca Vlad Ţeparul, iar păgubiţii au pus chiar afişe prin oraş ca să-i avertizeze pe alţii. După ce au început să curgă plângerile, Poliţia a intrat pe fir. La 5 dimineaţă, mascaţii au făcut percheziţii în apartamentul tânărului, din Luncani. Anchetatorii au avut nevoie de câteva ore bune, pentru a strânge toate probele.

Andreea Vişan, IPJ Cluj: În perioada 1 iulie - 4 iulie, cel în cauză ar fi primit de la o altă persoană 150.000 de lei, în scopul demarării unei activităţi de natură economica, respectiv achiziţionarea unor telefoane mobile. Faţă de acesta a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor, în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive.

17 persoane au depus deja plângere. Anchetatorii spun că valoarea întregului prejudiciu ar ajunge chiar la aproape un milion de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » "Vlad Țeparu" i-a înșelat pe clujeni cu telefoanele până a făcut 1 milion de euro. "Se băga sub pielea ta"