Antena Meniu Search
x

Vrancea : pământul s-a cutremurat din nou, la ora 5:01

Pământul s-a mişcat din nou în această dimineaţă! Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 pe scara Richter s-a produs miercuri dimineaţa în zona seismică Vrancea, la ora 5:01, potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Pământul s-a mişcat din nou în această dimineaţă! Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 pe scara Richter s-a produs miercuri dimineaţa în zona seismică Vrancea, la ora 5:01, potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc în judeţul Vrancea, la adâncimea de 91,1 kilometri. Localităţile cele mai apropiate de epicentru au fost Paltin - 5 kilometri, Focşani - 42 kilometri şi Bucureşti - 156 kilometri, scrie Agerpres.

Este al doilea cutremur produs miercuri dimineaţa, primul având loc tot în zona Vrancea, la ora 1:20, cu o magnitudine de 5,3 grade pe scara Richter. Adâncimea a fost de 97 de kilometri. Dacă, iniţial, INFP anunţa o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter, revizuită la 5,4 grade, acum pe site-ul institutului apare o magnitudine de 5,3 grade pe Richter şi adâncimea de 98,9 kilometri. Acest seism s-a simţit în Bulgaria şi Republica Moldova, conform Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), fapt care conferă o intensitate a mişcării seismice de 5,5 grade.

Cel mai important seism din acest an a avut loc loc pe 24 septembrie, la ora locală 2:11, tot în zona Vrancea, având magnitudinea de 5,3 grade pe Richter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Vrancea : pământul s-a cutremurat din nou, la ora 5:01