Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea 6 martie 2018. Prognoza meteo ANM pentru marți, miercuri și joi

ANM a actualizat prognoza meteo pentru 6 martie 2018, dar şi pentru 7 martie şi 8 martie. Vremea se încălzeşte rapid, iar joi temperaturile vor fi peste normal.

de Redactia Observator

la 05.03.2018 , 21:48

ANM a actualizat prognoza meteo pentru 6 martie 2018, dar şi pentru 7 martie şi 8 martie. Vremea se încălzeşte rapid, iar joi temperaturile vor fi peste normalul perioadei.

În noaptea de luni spre marţi, treptat, nebulozitatea va cuprinde cea mai mare parte a ţării şi se vor semnala precipitaţii în Banat, Oltenia, local în Crişana şi în Muntenia, pe arii restrânse în Transilvania şi cu totul izolat spre sfârşitul intervalului posibil şi în Dobrogea, anunţă ANM. Vor predomina ninsorile la munte şi în dealurile Olteniei şi ale Munteniei, iar în rest vor fi mai ales ploi. Izolat în zona Munţilor Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali se pot cumula cantităţi în jurul a 10 l/mp. Se va forma polei sau gheţuş local în sud şi sud-vest şi pe spaţii mai mici în nord-vest şi centru.

Vântul va avea intensificări susţinute (rafale de peste 65...75 km/h) în sudul Banatului şi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, viscolind şi spulberând zăpada. Intensificări temporare ale vântului, la cote mai reduse, se vor semnala şi în sudul, sud-estul şi nord-estul teritoriului. Temperaturile minime, mai coborâte decât normalul perioadei în majoritatea regiunilor, vor fi cuprinse, în general, între -9 şi 4 grade.

Articolul continuă după reclamă

Vremea, marţi, 6 martie 2018

Pe acelaşi subiect

Vremea pe 6 martie va fi normală termic în vest, nord, centru şi pe litoral şi mai rece decât în mod normal în restul teritoriului. Cerul va fi noros şi temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Vor fi mai ales ninsori la munte, mixte în dealurile Olteniei şi ale Munteniei şi predominant ploi în rest. Prin cumulare, în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 10...15 l/mp şi izolat vor atinge 20...25 l/mp. Dimineaţa va fi polei sau gheţuş pe arii restrânse în sud şi izolat în nord-vest şi centru, iar la munte pe tot parcursul intervalului. Vântul va continua să prezinte intensificări susţinute (rafale de peste 65...75 km/h) în sudul Banatului şi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, viscolind şi spulberând zăpada. Intensificări trecătoare şi la cote mai reduse se vor semnala în prima parte a intervalului şi în restul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 0...1 grad în sud-vestul Olteniei şi 11 grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade. Noaptea, local în zonele joase din sud şi est va fi ceaţă.

Presiunea atmosferica va scădea în regiunile sudice şi estice.

Harta ANM cu prognoza meteo care arată că vremea se încălzeşte pe 6 martie 2018

HARTĂ: Prognoza meteo arată că vremea se încălzeşte pe 6 martie | Sursa: ANM

Prognoza meteo pentru miercuri, 7 martie 2018

În sfârșit, meteorologii de la ANM pot răspunde la întrebarea ”Când se încălzește vremea”. 7 martie poate fi considerată prima zi cu adevărat de primăvară la nivelul întregii țări.

Vremea se va încălzi şi va deveni mai caldă decât în mod normal pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa între 4 grade în nordul Moldovei şi 16 grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în vestul, nordul şi centrul ţării şi pe arii mai restrânse în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la munte mixte, favorizând depunerile de polei. Vântul va avea intensificări cu precădere în cursul zilei, la munte, dar trecător şi în celelalte regiuni. Local dimineaţa şi pe arii restrânse noaptea se va semnala ceaţă în zonele joase de relief, mai ales din sud şi est.

Presiunea atmosferica va creşte uşor.

Prognoza meteo pentru joi, 8 martie 2018

Vremea pe 8 martie va fi mai caldă decât în mod normal în majoritatea regiunilor. Mai ales ziua, cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării şi se vor semnala precipitaţii în vest, nord-vest, centru şi sud şi izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la munte mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Pe arii restrânse dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, cu precădere din sud şi din sud-est, vor fi condiţii de ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade, iar cele minime între -2 şi 4 grade.

Vremea în Bucureşti

Marţi: rece, polei dimineaţă, temperatura maximă de 3...4 grade Celsius, temperatura minimă de 0...1 grad

Miercuri: cald, maxima 12 grade, minima 0...2 grade

Joi: cald, maxima 9...10 grade, minima 1...2 grade

Vremea la munte pe 6 martie

Cerul va fi noros şi temporar se vor semnala precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare. Prin cumulare, în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 10...15 l/mp şi izolat vor atinge 20...25 l/mp. Se va semnala polei sau gheţuş pe arii restrânse pe tot parcursul intervalului. Vântul va prezinta intensificări, mai susţinute (rafale de peste 65...75 km/h) în Munţii Banatului şi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, viscolind şi spulberând zăpada. Valorile de temperatură vor creşte uşor faţă de ziua precedentă.

Vremea în Europa pe 6 martie

Cerul va prezenta înnorări în cea mai mare parte a Europei. Local vor fi precipitaţii, predominant sub formă de ploaie în vestul şi sudul continentului, ploaie, lapoviţă şi ninsoare în centru şi ninsori în nord. În zonele învecinate bazinului central al Mării Mediterane, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 30...40 l/mp. Vântul va avea intensificări în regiunile sudice şi sud-vestice şi local în cele nord-vestice şi central-estice, cu viteze ce vor depăşi pe arii restrânse 50...60 km/h. Temperaturile vor marca o creştere faţă de ziua precedentă în sud-estul Europei, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Vremea 6 martie 2018. Prognoza meteo ANM pentru marți, miercuri și joi