Antena Meniu Search
x

Vulpe rănită de tramvai în Capitală, lăsată pe şine până când o altă garnitură a ucis-o!

Imagini revoltătoare surprinse în Capitală unde o vulpe rănită de tramvai a fost lăsată să zacă pe şine până când, într-un final, o altă garnitură a ucis-o. Nimeni nu a fost în stare să găsească o soluţie pentru a muta vulpea de acolo.

Vezi și

Imagini revoltătoare surprinse în Capitală unde o vulpe rănită de tramvai a fost lăsată să zacă pe şine până când, într-un final, o altă garnitură a ucis-o. Nimeni nu a fost în stare să găsească o soluţie pentru a muta vulpea de acolo. Autorităţile au pasat responsabilitatea de la una la alta ore în şir. Până la urmă, un reprezentant al Direcţiei Sanitar Veterinare a venit şi a luat leşul de pe şina de tramvai.

Era puţin înainte de ora 8 dimineaţa când pe Fabrica de Glucoză din nordul Capitalei oamenii au observat o vulpe între şinele de tramvai. Cel mai probabil, fusese lovită şi ne se mai putea mişca. Primii ajunşi au fost cei de la Poliţia Locală care nu au oprit traficul. Doar au anunţat fiecare vatman să reducă viteza. În timp ce agenţii analizau cazul, tramvaiele continuă să treacă peste animal. 

La ora 9 şi-a făcut apariţia şi un echipaj de la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. 

Iubitorii de animale au sunat în continuu la Poliţia Animalelor. Până când unul dintre tramvaie a ucis vulpea. 

MARIUS MARINESCU - presedintele Federatiei de Protectia Animalelor si a Mediului:

Ne-a raspuns un robot! ne solicita sa lasam un mesaj! Pai, asta e Politia Animalelor? Ar trebui sa functioneze ca un SMURD, sa vina imediat sa salveze un animal. Suntem o tara barbara!

Abia la ora 10 un bărbat a venit cu saci de gunoi şi a ridicat cadavrul. 

Potrivit legii, prima autoritate care ar fi trebuit să intervină era ANSVSA. Inspectorii trebuie să acţioneze în cazul oricărui animal care este in pericol. Şi pentru că acum era vorba de un animal salbatic, trebuia să intervină şi Garda de Mediu. Însă, autorităţile şi-au... pasat responsabilitatea. 

ROBERT SZEP director Garda de Mediu

Poliţia, dacă a fost la faţa locului, putea să notifice fie Garda de Mediu. Dacă animalul era rănit, putea să îl tranchilizeze şi să îl ducă la o grădină zoologică în încercarea de a-i salva viaţa.

Pădurile din nordul Capitalei sunt populate de vulpi. Anul trecut, un ONG a obţinut în instanță închiderea unui drum forestier folosit de locuitorii unui cartier rezidenţial pe motiv că sunt deranjate animalele din pădure, în special vulpile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Vulpe rănită de tramvai în Capitală, lăsată pe şine până când o altă garnitură a ucis-o!