Antena Meniu Search
x

Video Zăpada şi viscolul au "paralizat" jumătate din ţară: până şi utilajele deszăpezire au rămas blocate în nămeţi. 28 de judeţe, sub cod galben

Vremea rea a îngheţat traficul pe mai multe drumuri din ţară. Ca să evite situaţiile din trecut în care şoferii au rămas prizonieri printre nămeţi, autorităţile au închis şoselele unde a nins şi a fost viscol. Cel mai rău a fost la Buzău, unde localnicii au fost avertizaţi prin mesaj Ro alert să nu plece la drum. Se circulă în continuare cu restricţii pe mai multe şosele. Circulaţia este închisă în continuare pe DN22 la Râmnicu Sărat şi pe DN23 în Vrancea.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 05.02.2023, 21:49

Vezi și

Zăpada a blocat mai multe drumuri naţionale, iar rafalele de vânt au făcut munca maşinilor de deszăpezire aproape inutilă. Pe şoseaua care leagă judeţele Buzău şi Vrancea, un utilaj a rămas înţepenit în nămeţi. "Ceva ce nu vezi în fiecare zi. E chiar un pic ironic", spune un şofer. În mai multe zone din judeţ au fost organizate filtre, iar şoferii au fost întorşi din drum.

Până mâine seară, 6 februarie, la ora 20:00, 28 de judeţe se află sub cod galben de viscol şi vânt puternic

Pe şoseaua dintre Băzău şi Brăila, şoferii au aşteptat cu orele pe marginea drumului pentru a putea trece. "Ne-a prins 2 ore de zăpadă şi din păcate iată că stăm cu copilul două ore şi nu putem trece că e înzăpezit drumul", spune un şofer. Accesul pe drumul naţional 22 este oprit în totalitate, singurele care mai trec sunt utilajele de deszăpezire. Din cauza vremii extreme, locuitorii din judeţul Buzău au fost avertizaţi încă de seara trecută să nu plece la drum, printr-un mesaj Ro-Alert.  

A fost viscol puternic şi în Galaţi. Peste 100 de oameni au rămas prizonieri între troiene pe un drum judeţean. Vremea a făcut prăpăd şi în judeţul Cluj. O ambulanţă a rămas blocată în zăpadă şi nu a putut ajunge la pacient. A fost nevoie de mai multe echipaje e intervenţie ca să scoată salvarea din nămeţi. Între timp, bolnavul a mers o bucată de drum pe jos ca să ajungă la medici. Şi alte maşini au rămas blocate în drum. În judeţul Caraş-Severin, 80 de turişti care se întorceau de la schi din staţiunea Semenic, au rămas înzăpeziţi pe drum. Au fost salvaţi de jandarmii montani.

În Dolj, o femeie a murit după ce maşina în care se afla a intrat într-un utilaj de deszăpezire. "Din păcate, indisciplina în trafic îşi face simţită prezenţa şi pe această perioadă destul de grea pentru trafic. Angajaţii îmi spun că întâmpină probleme cu conducătorii auto, în special cei de camioane, care încearcă să depăşească utilajele", a declarat Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova. În Craiova, zeci de copaci au fost rupti de vântul puternic şi 11 maşini au fost avariate.

Între timp, pe litoral, vântul puternic a provocat o furtună de nisip în Eforie şi a închis toate porturile. Valurile au fost de 4-5 metri la mal şi de 7-8 metri în larg, spun chiar reprezentanţii autorităţii navale române care poartă în permanenţă discuţii cu reprezentanţii navelor care se află în rada exterioară, cât şi în rada interioară, acolo unde sunt mai protejaţe de furtuna puternică de pe mare. Până mâine seară, 5 februarie, la ora 20:00, 28 de judeţe se află sub cod galben de viscol şi vânt puternic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Zăpada şi viscolul au "paralizat" jumătate din ţară: până şi utilajele deszăpezire au rămas blocate în nămeţi. 28 de judeţe, sub cod galben