Antena Meniu Search
x
LIVE

Meteo: 28 de județe, sub cod galben de viscol și vânt puternic, până luni seară. ANM anunță temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie a emis două noi avertizări cod galben de viscol, valabile în 28 de județe, până luni seara. De asemenea, până vineri, 10 februarie, este valabilă o informare meteo de frig în toată țara.

De Redactia Observator la 05.02.2023, 10:48

Primul cod galben anunță viscol și este valabil din 5 februarie, ora 10 până pe 6 februarie, ora 20. În Carpații Meridionali și Orientali, local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60...70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă, potrivit ANM.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Un al doilea cod galben, de intensificări ale vântului și perioade cu transport de zăpadă în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, este valabil până luni, 6 februarie, ora 20. În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50...70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

Informare meteo de frig în toată țara

Pe acelaşi subiect

Meteorologii au emis și o informare meteo de val de frig, în perioada 5-10 februarie.

În intervalul menționat vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20...-18 grade.

Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig.

Minime de minus 8 grade în București

ANM a emis o prognoză specială și pentru București. Astfel, în intervalul 5 februarie, ora 10.00 - 10 februarie, ora 8.00, vremea va fi rece, cu temperaturi maxime de 0...2 grade și minime în general de -8...-5 grade. Vântul va suflamoderat, cu intensificări temporare în prima jumătate a intervalul ce vor amplifica senzația de frig.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Meteo: 28 de județe, sub cod galben de viscol și vânt puternic, până luni seară. ANM anunță temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius