Antena Meniu Search
x

Galerie foto Zece autobuze electrice noi, scoase de astăzi pe străzile din Braşov. Pe ce linii vor circula - VIDEO

Începând de astăzi, zece noi autobuze electrice-hibrid au fost scoase pe străzile din Braşov. Noile mijloace de transport vor face legătura dintre cartierele Stupini și Bartolomeu cu centrul orașului.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 19.11.2021, 12:53

Cele 10 autobuze, produse la o fabrică din Franța, au fost achiziționate de către Municipalitate cu suma de 13,4 milioane de lei + TVA, din care finanțarea nerambursabilă de la Uniunea Europeană reprezintă 98%. 

Potrivit informaţiilor furnizate de reporterul Observator, Claudiu Loghin, înainte ca aceste autobuze să plece în prima cursă, primarul Allen Coliban le-a prezentat reprezentanților mass-media, ocazie cu care a vorbit și despre importanța transportului în comun prietenos în tranziția spre un oraș verde.

,Flota de transport public verde din Brașov se îmbogățește astăzi cu încă zece autobuze, autobuze hibride Citaro de la Mercedes, care vor contribui la reducerea poluării generate de transportul public. În cifre asta înseamnă o reducere de 96.000 de kilograme de dioxid de carbon pe an pe traseele pe care aceste autobuze vor opera, undeva la 1.300 de kilograme de dioxid de azot, sunt cifre importante pentru calitatea aerului din Brașov și cred că pot fi un element de mândrie care să convingă mai mulți brașoveni să folosească transportul public" , a declarat primarul Allen Coliban.

Liniile de transport pe care vor circula noile autobuze

Pe acelaşi subiect

Cele 10 autobuze circulă, de astăzi, pe liniile 25, 28 și 41, deservind zona de Nord a Municipiului Brașov, respectiv cartierele Bartolomeu, Avantgarden și Stupini.

  • - linia 25: Avantgarden - Gara Brașov - Terminal Poienelor,
  • - linia 28: Stupini (str. Fundăturii) - Avantgarden - Livada Poștei,
  • - linia 41: Stupini (str. Lujerului) - Livada Poștei.

Această achiziție este derulată în cadrul proiectului ,,Achiziția de mijloace de transport moderne”, proiect finanțat 98% prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectiv Specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, se arată în comunicatul transmis de Primăria Braşov. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Zece autobuze electrice noi, scoase de astăzi pe străzile din Braşov. Pe ce linii vor circula - VIDEO