Antena Meniu Search
x

Video Autobuzul cu hidrogen, premieră pentru constănţeni. Cum funcţionează noul mijloc de transport

Premieră la Constanţa, unde a fost testat şi prezentat primul autobuz alimentat cu hidrogen. Autobuzul viitorului poate parcurge 350 de km cu o singură încărcare, iar alimentarea se face şi ea foarte rapid.

de Redactia Observator

la 18.11.2021, 12:49

Vezi și

Autobuzul de ultimă generaţie a fost lansat în lume în urmă cu doi ani şi reprezintă vârful de lance în domeniul transportului public fără emisii nocive. 

Ovidiu Borcea - reprezentant companie proprietara: Are multiple avantaje, faţă de un vehicul electric standard, în loc să încărcăm în 6 ore, alimentarea cu hidrogen se face de oridinul minutelor, 7-10 minute. 

Hidrogenul necesar pentru populsie este stocat în stare gazoasă, în rezervoare, care sunt plasate pe acoperişul autobuzului. De acolo, hidrogenul este ars şi generează curent elecric pentru motor. 

Cătălin Dumitrache - director CT BUS: Celula de combustie încarcă bateria şi practic autobuzul este un autobuz electric, să spunem. Am putea spune că acest autobuz este un sistem de curăţare a aerului în zone poluate.

Pe acelaşi subiect

Autobuze noi pentru constănţeni

Autobuzul inovator dispune de climatizare pe tot parcursul anului. Vara menţine răcoare, iar iarna temperatura de confort este controlată computerizat.   

Dorin Silion - reprezentant firma constructoare: Se înlocuiesc bateriile cu celula de combustie. În afară de curentul elecric mai produce în jur de 40% căldură. 

Vehiculul inteligent le garantează pasagerilor confortul, iar zgomotul este redus în timpul deplasării. 

Ovidiu Borcea - reprezentat companie: În primul rând, nu este neapărat un vehicul care reduce costurile, dar reduce poluarea. 

Localnic: E silenţios, este desul de fiabil. 

Localnic: Este genial ce vedem şi ce se întâmplă în ziua de azi cu electricitatea.

Autobuzele inteligente circulă deja în ţări precum, Germania şi Italia. Iar Olanda, Suedia şi Austria au plasat  comenzile şi aşteaptă să dea drumul transportului ecologic pe bază de hidrogen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Autobuzul cu hidrogen, premieră pentru constănţeni. Cum funcţionează noul mijloc de transport