Antena Meniu Search
x

Video Zeci de migranți ascunși în autocarul unor români, pe o autostradă din Bulgaria. Oamenii erau epuizați și mulți au ajuns de urgență la spital

Doi români au fost arestaţi în Bulgaria, după ce un autocar în care se aflau 70 de migranţi ilegali a fost oprit pe o autostradă, în apropierea oraşului Silven. Procurorii au deschis proceduri legale împotriva lor.

de Redactia Observator

la 12.12.2022, 07:40

Vezi și

Unul dintre români era chiar şoferul autocarului plin cu migranţi. Autorităţile au declarat că 14 persoane au necesitat îngrijire medicală din cauza epuizării. Ei au fost trimişi la spital, unde au declarat că sunt de origine afgană, deşi nu aveau niciun document asupra lor care să ateste cetăţenia. Trei dintre ei vor rămâne internaţi până îşi vor reveni. 

Bulgaria, tranzitată de mii de migranţi. Este ruta folosită de afgani pentru a ajunge în Europa

Bulgaria este situată pe o rută folosită de migranții din Orientul Mijlociu și Afganistan pentru a intra în Uniunea Europeană. Cei mai mulți nu intenționează să rămână în cel mai sărac stat membru al blocului comunitar, ci caută să ajungă în țări mai bogate din Europa de Vest. Țara vecină și-a intensificat controalele la granițe pentru a combate afluxul tot mai mare de migranți și pentru a dovedi că este capabilă să păzească frontiera externă a Uniunii Europene.

Bulgaria nu a fost admisă în Schengen, ca urmare a votului din Consiliul JAI dat de Olanda și Austria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Zeci de migranți ascunși în autocarul unor români, pe o autostradă din Bulgaria. Oamenii erau epuizați și mulți au ajuns de urgență la spital