Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Zeci de mii de bucureșteni, în pelerinaj la moaștele Sfântului Dumitru (Video)

Zeci de mii de bucureşteni s-au închinat şi azi la moaştele Sfântului Dimitrie, expuse în curtea Mitropoliei. Însă nu au lipsit nici cei care au vrut să profite de bunătatea altora. Un tânăr s-a prefăcut că are degetele amputate pentru a cere bani de la credincioşi. Între timp, jandarmii au avut sarcina grea de a îi convinge pe oameni că trebuie să respecte măsurile de protecţie.

de Andre Rotaru

la 26.10.2020 , 22:46

  • În pelerinaj la moaștele Sfântului Dumitru au voie doar cei cu buletin de București.

Peste 12.000 de oameni au ajuns în faţa raclelor doar în primele ore ale zilei. Adică de două ori mai mulţi decât ieri. 

Anul acesta, lucrurile s-au mişcat mult mai repede, în fiecare oră în jur de 2000 de pelerini s-au închinat moaştelor Sfântului Dumitru, asta deşi voluntarii Bisericii Ortodoxe Române au fost nevoiţi să dezinfecteze racla după fiecare credincios.

Totuşi, fiecare enoriaş a avut de stat la coadă aproximativ o oră. 

Vezi și

Deşi credinţa i-a unit, măsurile de protecţie i-au împărţit pe credincioşi în două tabere. 

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Patriarhie: Recomandările și măsurile care au fost oferite de Patriarhia Română rămân neschimbate. Sănătatea celorlalți este o problemă spirituală pentru fiecare dintre noi. 

Nu au lipsit nici cei care au vrut să profite de bunătatea celor veniţi să se roage. Un tânăr s-a prefăcut că are degetele amputate pentru a cere bani de la credincioşi. Oamenii au chemat jandarmii, care l-au dus pe cerşetor la o Ambulanţă. Acolo au descoperit împreună cu medicii că bărbatul are mâinile intacte. 

Georgian Enache, purtător de cuvânt Jandarmerie: Colegii mei l-au depistat și au aplicat măsurile de sancționare contravenționale.

Nu a fost singura misiune a jandarmilor. Doar cei cu buletin de Bucureşti au putut intra. 

Pelerinajul ia sfârşit mâine, la miezul nopţii. Reprezentanţii Patriarhiei au anunţat că procesiunea ar putea fi prelungită cu câteva ore peste acest termen, până când şi ultimul pelerin ajunge în faţa raclelor. 

Andre Rotaru Like
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Zeci de mii de bucureșteni, în pelerinaj la moaștele Sfântului Dumitru (Video)