Antena Meniu Search
x

Criză în SUA. 35 de tone de lapte praf au fost duse din Europa cu un avion militar

De la începutul lunii mai, părinții din Statele Unite se confruntă cu o criză a laptelui praf pentru bebelușii lor, acest produs fiind indisponibil sau dificil de procurat. Presa internațională notează că această situație a fost cauzată de închiderea uneia din principalele fabrici de pe teritoriul american în urma unui scandal, dar și de problemele legate de lanțurile de aprovizionare cauzate de pandemie.

de Adrian Popovici

la 23.05.2022, 12:57

Acest transport urmează să fie distribuit în zonele cele mai afectate.
SUA a importat 35 de tone de lapte praf pentru a face față crizei. - Profimedia

Un studiu citat de CBS arată că efectele acestei crize sunt disproporționate, în state precum Texas, Iowa sau Tennessee, 50 din cele mai populare mărci de lapte praf sunt indisponibile. În plus, au mai mult de suferit bebelușii din familiile cu venituri mici, care primeau astfel de produse într-un program federal care acum are de suferit din cauza închiderii fabricii.

Un transport de lapte praf din Germania, un prim pas pentru gestionarea crizei

Pentru a face față acestei situații, administrația Biden a comandat un transport de lapte praf de aproximativ 35 de tone, adus din Germania de un avion militar. Această cantitate urmează să fie distribuită în zonele cele mai afectate, notează CNN.

Autoritățile au mai transmis că acest transport de lapte praf nu este destinat magazinelor din Statele Unite ale Americii și că este destinat bebelușilor care prezintă alergii la proteinele din laptele de vacă. Tom Vilsack, secretarul administrației Biden pentru agricultură, prezent la sosirea avionului, a anunțat că în acest fel va fi asigurat necesarul a 27.000 de copii timp de o săptămână.

Pe acelaşi subiect

"Este un transport mare de lapte praf special. Lapte pentru mamele și tații care au copii cu alergii, pentru care laptele praf obișnuit nu reprezintă o opțiune", a declarat secretarul la o conferință de presă în Indianapolis.

Tom Vilsack a declarat că laptele praf din primul transport va fi distribuit spitalelor, medicilor, centrelor de îngrijire a sănătății la domiciliu și farmaciilor din regiunile "unde nevoile sunt cele mai acute". Un al doilea transport de lapte praf din Europa ar urma să ajungă în Statele Unite ale Americii în următoarele zile, făcând parte dintr-un program de gestionare a crizei.

Președintele Joe Biden a anunțat miercuri un program prin care permite Departamentul de Sănătate și Departamentului Agriculturii să utilizeze avioanele comerciale ale Departamentului Apărării pentru a importa laptele praf din străinătate.

În plus, administrația Biden a anunțat că autorizează folosirea Defence Production Act, care vizează extinderea capacităților de producție în situațiile de criză, astfel încât fabrica de lapte praf care a fost închisă să își poată relua activitatea și să aibă acces la toate materiile prime și echipamentele de care are nevoie în acest sens.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Criză în SUA. 35 de tone de lapte praf au fost duse din Europa cu un avion militar