Antena Meniu Search
x

Video Zeci de roboţi, scoşi la ultimul "antrenament" înaintea Campionatului Naţional de Robotică: liceenii şi-au prezentat cele mai noi realizări

Zeci de roboţi gândiţi şi construiţi de liceeni şi-au demonstrat performanţele la un concurs la Hunedoara. A fost un antrenament înaintea Campionatului Naţional de la Bucureşti, care va avea luna viitoare 200 de echipe concurente.

de Laura Oană

la 22.01.2023, 09:09

Vezi și

20 de echipe de liceeni din toată ţara şi-au antrenat roboţii înaintea marii întreceri naţionale. Concursul a testat inventivitatea, potenţialul şi spiritul de echipă al liceenilor care vor să construiască roboţii viitorului. "Roboţii trebuie să culeagă nişte piese conice de pe teren şi să le pună exact în vârful unor prăjini", a declarat Mircea Nistor - organizator.

În sala de antrenament au fost prezenţi şi campionii mondiali de anul trecut. Cei de la Delta Force din Arad au venit din Statele Unite cu aurul, dar şi cu gândul la încă un trofeu. "E un sentiment deosebit, e şi un stres foarte mare să păstrez titlul de campion mondial. E foarte emoţionant şi foarte greu în acelaşi timp", a declarat Cătălin Georgescu, şef echipă Delta Force. Câştigătorii acestor concursuri sunt cei care pot ajuta România. Suntem sub media globală la automatizare: avem 15 roboţi industriali la 10.000 de lucrători, mai puţini decât Polonia şi Ungaria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Zeci de roboţi, scoşi la ultimul "antrenament" înaintea Campionatului Naţional de Robotică: liceenii şi-au prezentat cele mai noi realizări