Antena Meniu Search
x

Video Zeci de turişti blocaţi în telescaun, chiar şi la 15 metri de sol. Misiune dificilă de salvare la Vatra Dornei

Zeci de turişti şi-au văzut moartea cu ochii în Vatra Dornei. Oamenii au rămas blocaţi în telescaun şi s-au trezit într-o capcană, la zeci de metri înălţime. Printre ei era şi un copil. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 24.04.2022, 19:43

Vezi și

Operaţiunea de salvare de la telescaunul din Vatra Dornei s-a încheiat în urmă cu scurt timp. Apelul a fost dat în jurul orei 15:30 şi anunţa faptul că telescaunul de acolo s-a oprit şi nu mai poate fi repornit. Prin urmare, a fost necesară salvarea a peste 50 de turişti care erau blocaţi, pe instalaţie. Unii dintre ei urcau către Dealul Negru, alţii erau pe partea de coborâre.

Misiune de salvare dificilă la Vatra Dornei

Misiunea salvatorilor a fost destul de dificilă din cauza faptului că la telescaunul din Vatra Dornei, pe anumite porţiuni, distanţa de la sol este de 14-15 metri. Dacă în partea inferioară a telescaunului salvatorii au reuşit să intervină cu scările pentru a-i coborî pe turişti, pe anumite zone au trebuit să aplice tehnici speciale de salvare de la înălţime, cu chingi pe care turiştii au putut coborî în siguranţă.

Nu e prima dată când telescaunul se blochează

Au intervenit salvatori montani, pompieri, dar şi jandarmi. Telescaunul de la Vatra Dornei nu este implicat pentru prima dată într-un astfel de incident. Cu două săptămâni în urmă, nouă turiști, printre care și un copil, au rămas blocați într-un telescaun care s-a stricat, în Vatra Dornei. Administratorii instalației de transport pe cablu au venit atunci cu mai multe ipoteze privind cauzele posibile, inclusiv cedarea uneia dintre role, provocată de diferențele mari de temperatură specifice acestei perioade.

Nu se ştie cu exactitate care este motivul pentru această blocare a instalaţiei, dar se vor face noi verificări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Zeci de turişti blocaţi în telescaun, chiar şi la 15 metri de sol. Misiune dificilă de salvare la Vatra Dornei