Antena Meniu Search
x

Zeci de mii de locuri de muncă sunt puse la bătaie în toată ţara la Bursa Locurilor de Muncă

Zeci de mii de locuri de muncă sunt puse la bătaie în toată ţara la Bursa Locurilor de Muncă! În Galaţi, de exemplu, şi cererea a fost mare. Cei care trăiesc din ajutorul social au căutat serios un serviciu.

de Redactia Observator

la 12.04.2019, 16:49

Vezi și

Zeci de mii de locuri de muncă sunt puse la bătaie în toată ţara la Bursa Locurilor de Muncă! În Galaţi, de exemplu, şi cererea a fost mare. Cei care trăiesc din ajutorul social au căutat serios un serviciu. Şi în Vaslui sau Prahova, oamenii s-au îmbulzit ca să ajungă în faţa angajatorilor. Dar nu neapărat ca să se angajeze, aşa cum am fi tentaţi să credem. Doar ca să fie respinşi şi să continue să trăiască pe banii statului.

Lucrurile s-au spus foarte clar, încă de la început, la Bursa Forţei de Muncă din judeţul Vaslui. Deşi 30 de agenţi economici şi-au căutat serios mână de lucru aici, asistaţii social au mers cu un cu totul alt scop. În judeţ sunt mii de oameni cu ajutor social. Doar în comuna Dragomireşti am găsit aproximativ 600. Mulţi dintre ei apţi de muncă, spune chiar primarul.

Diferite motive ca să nu lucreze au găsit şi mulţi prahoveni. Ba chiar s-au îmbulzit pentru refuzuri de la angajatori. De înghesuială au avut parte şi gălăţenii. Doar că acolo, oamenii chiar au căutat un serviciu. Iar ofertă a fost. Din 1600 de locuri de muncă, 88% nu necesită studii superioare.

În total 12 deţinuţi în regim deschis, care sunt în prag de eliberare, au căutat să-şi croiască un nou drum. La Oradea, oamenii nu s-au călcat în picioare. În schimb, cei care au mers au şi stabilit primele interviuri cu angajatorii pentru săptămâna viitoare.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă a fost astăzi în 82 de localităţi din toată ţara. Aproape 2400 de angajatori au prezentat românilor peste 32 de mii de locuri de muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Zeci de mii de locuri de muncă sunt puse la bătaie în toată ţara la Bursa Locurilor de Muncă