Antena Meniu Search
x

Video Zile libere 2024. Bugetarii primesc 3 zile libere în plus: anul viitor vom avea 3 minivacanţe

Anul următor, bugetarii vor primi trei zile libere în plus. Guvernul a decis azi ca 2 mai, 16 august și 27 decembrie să nu fie lucrătoare pentru anjagaţii statului.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 21.12.2023, 20:23

Vezi și

Prima minivacanță va avea 6 zile şi va fi la începutul lunii mai. 2 mai, stabilită zi libera de Guvern, pică într-o zi de joi, între două alte sărbători legale: 1 mai - Ziua Muncii (miercuri) și 3 mai - Vinerea Mare (vineri). Duminică, 5 mai, este Paștele ortodox, iar luni, 6 mai este a doua zi de Paște.

Bugetarii vor avea 3 zile libere în plus

A doua minivacanță va fi în luna august, 4 zile libere perfecte de petrecut la mare. Ziua de 16 august pică spre fericirea bugetarilor, într-o zi de vineri, imediat după sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria) care este joi. Împreună cu weekendul rezultă o minivacanță de 4 zile.

A treia minivacanță va fi de Crăciun.  În condițiile în care Crăciunul  și a doua zi de Crăciun pică miercurea și respectiv joia, Guvernul a decis ca și ziua de vineri, 27 decembrie să fie liberă pentru bugetari, rezultând altă minivacanță de 5 zile. Bugetarii vor avea 3 zile libere în plus față de restul angajaților din economie, care vor avea 17 zile libere în 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Zile libere 2024. Bugetarii primesc 3 zile libere în plus: anul viitor vom avea 3 minivacanţe