Antena Meniu Search
x

Zile libere 2024. Şase zile libere consecutive cadou pentru bugetari la anul. Trei minivacanţe în total

Zile libere 2024. Anul viitor, bugetarii vor avea trei minivacanțe, de 1 mai, de Sf. Maria și de Crăciun, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern aflat pe ordinea de zi a ședinței de joi a Executivului.

de Redactia Observator

la 21.12.2023, 13:48

Vezi și

„Pentru personalul din sistemul bugetar, zilele de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024 se stabilesc ca zile libere”, potrivit proiectului hotărârii de guvern aflat joi pe ordinea de zi a Executivului. Cele trei zile libere, care cad în zile de vineri, sunt pentru a se face „punte”, astfel, bugetarii vor avea două zile libere plus zilele de week-end, ceea ce înseamnă minivacanțe de patru zile.

„Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instuţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la ata de 31 mai și 30 august 2024, respectiv 31 ianuarie 2025, potrivit panificărilor tabilite prin acte administrative emise la nivelul fiecărei instituții publice”, se menționează în proiectul hotărârii de guvern.

Zile libere 2024. Bugetarii vor avea 3 minivacanţe 

Prima minivacanţă va fi la începutul lunii mai, când se va sărbători şi Paştele ortodox. 1 Mai pică miercuri, şi este zi liberă legală. Astfel, aleşii au decis şi ca zilele de 2 mai şi 3 mai (Vinerea Mare) să fie libere. Duminică, 5 mai, este Paștele ortodox, iar luni, 6 mai este a doua zi de Paște. Aşadar, bugetarii se vor bucura de o minivacanță de şase zile în perioada 1 - 6 mai.

Pe acelaşi subiect

Urmează a doua minivacanță în luna august: Până acum, era liber pe 15 august, de Sfânta Maria, dar pentru că această sărbătoare cade într-o zi de joi, se va face punte şi cu ziua de vineri, 16 august, iar bugetarii vor avea o minivacanţă de 4 zile în perioada 15 - 18 august.

Tot o punte va fi şi în decembrie. Pentru că ziua de Crăciun (25 decembrie) și a doua zi de Crăciun (26 decembrie) pică miercurea și respectiv joia, Guvernul a decis ca și ziua de vineri, 27 decembrie să fie liberă pentru bugetari, rezultând o minivacanţă de 5 zile: 25 - 29 decembrie.

De asemenea, luna ianuarie aduce cele mai multe libere din an: 5 zile. Anul începe tradiţional cu două zile libere pe 1 şi 2 ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Zile libere 2024. Şase zile libere consecutive cadou pentru bugetari la anul. Trei minivacanţe în total