Antena Meniu Search
x

Video Ziua în care România s-a întors în fotbalul mare. Ianis Hagi, pe urmele tatălui său, la 30 de ani de la golul care ne-a dus în SUA 1994

România se întoarce în fotbalul mare! A reuşit, după opt ani, să se califice la Campionatul European după ce a învins Israel cu 2-1. Bucuria tricolorilor a fost atât de mare încât au întrerupt conferinţa de presă a selecţionerului cu strigăte de fericire. Naţionala joacă şi marţi împotriva Elveţiei, pe Arena Naţională. Meciul, care va stabili liderul grupei, va fi difuzat de Antena 1. 

de Redactia Observator

la 19.11.2023, 20:11

Vezi și

Ca să se califice la europenele din Germania, de la anul, tricolorii aveau nevoie de un egal. Misiunea a fost una dificilă, mai ales că jucătorii din Israel au marcat primii, în minutul 2 al partidei. Egalarea a venit rapid, iar în repriza a doua Ianis Hagi a dat lovitura. Scorul a rămas 2-1 iar după fluierul final s-a declanşat fiesta. 

Jucătorii au năvălit şi în sala în care selecţionerul Iordănescu ţinea conferinţa de presă

  • Ianis Hagi, fotbalist: Am încredere în acest grup că putem să ne luptăm de la egal la egal cu fiecare. Am demonstrat-o acum şi la echipa mare, aşa cum am facut-o şi la tineret. 

Golul lui Ianis vine la 30 de ani după ce tatăl său, Gheorghe Hagi, a marcat în victoria României împotriva Țării Galilor şi a deschis drumul tricolorilor spre cel mai frumos turneu mondial - SUA, 1994.  

Pe acelaşi subiect
  • George Puşcaş, fotbalist: În sfârşit s-a ajuns să putem să facem mândrii o ţară întreagă şi nu numai. Orice român care este în afară şi s-a uitat la noi sper să fie mândru de noi, de România şi să le fi adus o bucurie în casele oamenilor. 
  • Edi Iordănescu, selecţionerul echipei naţionale: Această calificare s-a obţinut matematic în această seară. S-a obţinut cu fiecare decizie pe care am luat-o şi au fost multe care mărturisesc că n-au fost uşoare. 

Victoria şi calificarea au fost aşteptate de milioane de suporteri

În centrul vechi din Bucureşti sute de tineri, nu doar români, au sărbătorit până în zori. Au curs şi mesajele de felicitări. Reacţii au fost inclusiv de la vârful Guvernului. "Suntem la EURO, în sfârșit!", a transmis premierul Marcel Ciolacu pe Facebook. Şi Nicolae Ciucă s-a mândrit cu rezultatul: "După 8 ani, din nou într-un turneu final!", a fost mesajul şefului PNL. 

Echipa naţională s-a întors astăzi din Ungaria şi a intrat direct în cantonament. Marţi e din nou o zi de foc. Naţionala joacă împotriva Elveţiei, pe Arena Naţională. Meciul, care va stabili liderul grupei, va fi difuzat de Antena 1, de la ora 21.45.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ziua în care România s-a întors în fotbalul mare. Ianis Hagi, pe urmele tatălui său, la 30 de ani de la golul care ne-a dus în SUA 1994