Antena Meniu Search
x

Ziua liberă pentru vaccinare anti-COVID a intrat în vigoare. Legea, publicată în Monitorul Oficial

Legea potrivit căreia persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de o zi liberă, a intrat în vigoare, fiind publicată în Monitorul Oficial.

de Redactia Observator

la 30.07.2021, 12:55

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Ziua liberă pentru vaccinarea anti-COVID a intrat în vigoare, a anunțat USR PLUS. Legea prevede ca persoanele care se vaccinează să beneficieze de: o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaţilor; o zi scutire de frecvenţă, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor.

"Le suntem recunoscători celor care s-au vaccinat deja şi angajatorilor care au încurajat asta. Dat fiind că, în anul 2021, din cele 15 zile libere naţionale, 8 sunt pe durata weekendului, chiar şi cu ziua liberă de vaccinare, în acest an angajatorii vor avea angajaţii prezenţi constant la muncă mai mult decât în ultimii 4 ani de zile şi intenţia noastră este să devină o măsură de încurajare, fără a implica restricţii sau costuri suplimentare pentru angajatori comparativ cu alţi ani", a declarat Oana Ţoiu, preşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială.

De asemenea, pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, şi unul dintre părinţi în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, scrie Agerpres.

Ziua liberă trebuie justificată cu adeverinţa de vaccinare şi în cazul însoţirii copiilor şi cu o declaraţie pe proprie răspundere de la celălalt părinte că doar unul dintre părinţi a cerut ziua liberă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Ziua liberă pentru vaccinare anti-COVID a intrat în vigoare. Legea, publicată în Monitorul Oficial