Antena Meniu Search
x

Video Ziua Marinei. Drapelul României nu a putut fi ridicat din cauza vântului puternic. Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Ucraina

Ziua Marinei a fost în bătaia vântului. Rafale de 60-70 de kilometri pe oră au anulat mai multe demonstraţii pregătite de marinarii militari la Constanţa. Ceremoniile au avut loc, totuşi, iar mii de localnici şi turişti au aplaudat parada. Preşedintele Klaus Iohannis a profitat de ocazie şi a punctat: România şi aliaţii NATO se pregătesc împreună să facă faţă provocărilor Rusiei din Marea Neagră.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 15.08.2023, 19:39

Vezi și

Din cauza vântului puternic, drapelul nu a putut fi ridicat în dreptul Comandamentului de pe faleza Cazinoului. Tot din cauza rafalelor, un elicopter nu a putut ateriza pe o fregată, iar Bricul Mircea a defilat cu pânzele strânse. Cele 21 de salve de tun trase în cinstea marinarilor şi a protectoarei lor, au alungat ghinionul. Festivităţile şi-a urmat cursul normal. Zeul Neptun a dat start spectacolului. Pe apă, pe uscat şi în aer, eroii mărilor au arătat că sunt pregătiţi pentru misiuni chiar şi pe vreme rea.

Majoritatea spectatorilor s-au plâns, însă, că nu au avut o vizibilitate mai bună

"Marinarii sunt obișnuiți cu aceste condiții? Sunt obișnuiți, dar nu ne face plăcere. Practic în momentul în care o navă iese pe mare poate să plece pe vreme bună, condiţii de vreme excelentă și la întoarcere sau pe timpul misiunii să prindă vreme foarte rea", a declarat Florin Baroană, Forţele Navale. La festivităţi au asistat și preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu Prima Doamnă, premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului Nicolae Ciucă. Într-un moment tensionat de acţiunile Rusiei, şeful statului a spus clar că militarii români și Aliați fac exerciţii pentru a putea avea misiuni militare în comun, la Marea Neagră.

"Dragi marinari, aveţi admiraţia şi recunoştinţa noastră pentru devotamentul şi demnitatea cu care purtaţi drapelul României pe mările şi oceanele lumii. Ne aflăm în vecinătatea războiului de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei. Importanţa strategică a regiunii Mării negre pentru securitatea spaţiului euro atlantic este astăzi incontestanbilă", a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României. La finalul evenimentelor care au avut loc aici pe faleza Cazinoului din Constanţa oamenii au avut acces astfel încât au putut veni mai aproape pentru a admira navele.

Majoritatea spectatorilor s-au plâns, însă, că nu au avut o vizibilitate mai bună. Ziua Marinei a fost marcată şi în oraşele de pe malul Dunării. La Brăila şi la Galaţi, festivităţile au atras sute de spectatori. Coroane de flori au fost aruncate în Dunăre, în memoria eroilor apelor. A urmat apoi ceremonialul militar, iar marinarii au făcut demonstraţii de luptă spectaculoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ziua Marinei. Drapelul României nu a putut fi ridicat din cauza vântului puternic. Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Ucraina