Antena Meniu Search
x

Video Ziua Marinei 2023, LIVE VIDEO. Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la ceremoniile de la malul mării. Programul evenimentului

Ziua Marinei - 15 august 2023. E mare sărbătoare pe litoral şi mai e doar puţin timp până ce turiştii se vor bucura de toate festivităţile de la malul mării. La manifestări participă preşedintele Klaus Iohannis, care este însoţit de Carmen Iohannis, premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 15.08.2023, 10:14

UPDATE 09:55 Festivităţile de Ziua Marinei au început. La eveniment este prezent preşedintele Klaus Iohannis, însoţit de soţia sa Carmen Iohannis, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, Nicolae Ciucă şi premierul Marcel Ciolacu. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"După o absenţă de patru ani din cauza pandemiei, marinarii militari revin pe faleza cazinoului din Constanţa. Manifestaţiile vor începe în jurul orei 10:00, în această dimineaţă. Zeul Neptun îşi va face apariţia din largul mării printr-o portă de apă asigurată de remorcherele Vânjosul, Vârtosul şi Voinicul pentru a da startul demonstraţiilor​", spune Andreea Filip, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Ziua Marinei, sărbătoare pe litoral

"Vor fi spectacole pe apă, pe uscat, dar şi din aer. Nave militare, elicoptere, dar şi bricul Mircea, toate vor fi prezente şi vor putea fi admirate de turişti şi de constănţeni. Seara se va încheia cu retragerea cu torţe a marinarilor, cu un spectacol de artificii şi drone", transmite Andreea Filip, reporter Observator.

"Exerciţiul naval se defăşoară concomitent în Constanţa, Mangalia, Brăila şi în Tulcea, dar şi în Galaţi, acolo unde va avea loc un exerciţiu naval prezentat de militarii de la Flotila Fluvială", adaugă Andreea Filip, reporter Observator.

Show de lumini și artificii la Constanţa

Potrivit Primăriei Constanța, spectacolul din 15 august va dura 14 minute, în intervalul orar 22:30-23:00, și va avea loc în zona Digului Verde. Scenografia este special concepută pentru Ziua Marinei, cu design unic și personalizat, format din drone și efecte pirotehnice speciale, sincronizate cu muzica Madrigalului.

"Show-ul constă într-un joc de lumini și forme realizat cu ajutorul a peste 150 de drone folosind cea mai dezvoltată tehnologie pentru a transmite un mesaj și pentru a crea o atmosferă unică nemaivăzută până acum în lumea spectacolului", transmite primăria. Un spectacol de artificii de zi este programat în intervalul orar 10:30-11:00 în Portul Tomis.

Mesajul lui Ciolacu de Sfânta Maria

Premierul Amrcel Ciolacu a transmis, marţi, un mesaj în care felicită marinarii, de Ziua Marinei, dar şi pe toţi cei care îşi serbează onomastica de Sfânta Maria.

”Sunt bucuros să mă aflu astăzi, la Constanţa, în această zi cu totul specială, invitat la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Marinei Române şi a Forţelor Navale Române”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Premierul a transmis un mesaj şi pentru toţi sărbătoriţii zilei: ”Sfânta Maria să îi ocrotească pe marinari, pe toţi cei care îşi sărbătoresc ziua onomastică şi poporul român”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ziua Marinei 2023, LIVE VIDEO. Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la ceremoniile de la malul mării. Programul evenimentului