Antena Meniu Search
x

Update Noile restricții discutate de CNSU. Surse: Magazine închise la ora 18:00. Localitățile unde se interzice ieșirea

România scapă de carantină, dar nu şi de restricţii! Vinerea, sâmbătă şi duminica, cei care locuim în zonele cu incidenţa infectărilor peste 4 la mia de locuitori, vom putea ieşi seara din casă doar pentru motive bine întemeiate și cu adeverință. Magazinele se vor închide mai devreme. Nu şi terasele unde au avut loc atâtea petreceri. Restricţii mai dure vor fi în localităţile cu incidenţa peste 7,5.

de Redactia Observator

la 25.03.2021, 18:16

Vezi și
  • Oraşul Bucureşti şi 11 judeţe sunt în scenariul roşu
  • Aşadar ne aşteptăm la un program mai scurt pentru magazine, dar şi la restricţii de circulaţie
  • Prefectul Capitalei: Aşteptăm să se ia decizii pe care CMBSU le va implementa imediat

Update: Potrivit unor surse Observator News, măsurile luate în calcul de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă sunt următoarele: 

a) Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20.00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

b) Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20.00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori şi intră în vigoare măsura prevăzută la lit. a).

c) Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18.00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Pe acelaşi subiect

d) Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18.00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 7 la 1.000 de locuitori şi intră în vigoare măsura prevăzută la lit. c).

e) Suspendarea activităţii operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

f) În perioadele 03.04 - 04.04.2021 şi 01.05 - 02.05.2021 se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 20.00-02.00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase.

g) În datele de 27.03.2021 şi 28.03.2021 se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 18.00 - 22.00 pentru deplasarea şi participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

Se abilitează ministerele de resort să modifice ordinele comune care reglementează condiţiile de desfăşurare a activităţii operatorilor economici pentru limitarea răspândirii COVID-19, în sensul stabilirii concrete a numărului maxim de persoane cărora le este permis simultan accesul în interiorul incintelor acestora raportat la suprafaţa obiectivelor.

(1) Prin «incidenţa cumulată în ultimele 14 zile» se înţelege incidenţa cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile, cuprins între a 17-a zi şi a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează.

(2) Zilnic, pe baza datelor implementate în platforma <alerte.ms.ro>, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) va realiza calculul ratei de incidenţă pentru fiecare localitate.

Se aprobă lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă.

Începând cu data prezentei hotărâri, măsurile ce vizau persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord prevăzute în Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9 din 11.02.2021, îşi încetează aplicabilitatea. Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora”. 

HOTĂRÂRE nr. 20 din 24.03.2021 by Alexandru Badea on Scribd

Update: Sunt două scenarii pe ordinea de zi: unul pentru localitățile cu rata de infectare de 4 la mie unde se vor aplica restricții doar în weekend și altul pentru localitățile cu rata de 7,5 la mie, unde se vor aplica restricții  toată săptămâna. Măsurile restrictive ar presupune magazine închise la ora 18.00 și circulație interzisă după ora 20.00. 

Şedinta Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a început. Prefectul Capitalei, Alin Stoica a spus că va exista şi o hotărâre de Guvern în acest sens. Şedinţa Executivului începe la ora 17.00. Ne aşteptam la program mai scurt pentru magazine (mai ales în weekend), dar şi la restricţii de circulaţie mai lungi.

„În momentul de faţă sunt în pregătire atât o hotărâre de Guvern, cât şi o şedinţă CNSU. Nu vor fi la fiecare sector decizii separate. Noi aşteptăm în cursul zilei de mâine să se ia decizii la nivel guvernamental, o hotărâre de Guvern şi la nivel de CNSU pe care noi le vom implementa imediat. Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ar trebui să fie mâine şi imediat după aceea, dacă noi trebuie să implementăm măsurile, vom face imediat după şedinţă de CMBSU. Printre propuneri sunt şi propuneri care vizează nu numai Bucureştiul, ci şi o parte din judeţul Ilfov. De aceea acolo ar trebui să luăm decizii şi pe zona respectivă şi da, aşa cum am mai spus, Bucureştiul reprezintă un pol economic şi demografic foarte important şi Guvernul este foarte interesat de soarta acestei zone”,  a spus miercuri Alin Stoica.

Oraşul Bucureşti şi 11 judeţe sunt în scenariul roşu

Oraşul Bucureşti şi 11 judeţe sunt joi în scenariul roşu. Peste 2.000 de cazuri noi au apărut în Capitală, în ultimele 24 de ore. În scenariul roşu se află Bucureştiul, cu 6,50 cazuri la mie şi judeţele Alba, cu o incidenţă de 3,43 cazuri de infectări cu Sars-CoV-2 la mia de locuitori, Arad - 3,13, Braşov - 4,98, Cluj - 5,47, Constanţa - 3,80, Giurgiu - 3,38, Hunedoara - 4,38, Ilfov - 7,91, Sălaj - 3,27, Sibiu - 3,04 şi Timiş - 6,14.

Cele mai multe cazuri noi - 2.171 - au fost înregistrate în Bucureşti, urmat de Cluj - 375 şi Constanța, cu 342 cazuri noi. Alte 25 de judeţe se regăsesc în zona galbenă, cele mai ridicate rate de infectare fiind în Dolj, Vâlcea și Bihor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Noile restricții discutate de CNSU. Surse: Magazine închise la ora 18:00. Localitățile unde se interzice ieșirea