Antena Meniu Search
x

Video Baza sportivă Uszoda din Timișoara a devenit focar de infecție și depozit de gunoaie. Pe vremuri era un apreciat centru de natație

Fostul centru de natație din Parcul Central din Timișoara e acum un loc unde mai bine nu intri. Şobolanii au împânzit zona, iar mirosul insuportabil te face să grăbești pasul. De aproape 30 de ani, Baza sportivă este focar de infecție, depozit de gunoaie, casă pentru oamenii străzii și subiect de veşnice discuţii. Orice proiect de transformare a locului se loveşte de românescul "nu se poate". După ce echipa Observator a filmat dezastrul, primăria a trimis trei angajaţi să adune mizeria... cu mâinile goale.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 14.08.2022, 20:46

Vezi și

Baza Uszoda a funcționat cu succes decenii la rând. Declinul a început după 1989, când baza de agrement şi bazinele de înot au fost abandonate.  Aici s-ar putea turna, cu succes, un film de groază. 

Iulia Pop, reporter Observator: Pe vremuri, Timişoara era un oraş al sporturilor de apă şi a dat campioni la înot, caiac canoe, canotaj şi polo. Odinioară mândria Timişoarei, acum baza Uszoda este o pată neagră pe obrazul urbei.

O pată pe care, în ultimii ani, nimeni nu a reuşit să o șteargă.

Iulia Pop, reporter Observator: Fosta bază sportivă situată în parcul central, în mijlocul parcului central, este un adevărat focar de infecţie, cu şobolani vii şi morţi, la tot pasul. Fostele vestiare au fost ocupate an la rând de oamenii străzii, care le-au umplut de mizerie, iar piscinele sunt pline de bălării.

Pe acelaşi subiect

Baza sportivă a aparţinut Ministerului Învăţământului, însă din 2016, a ajuns în proprietatea Primariei Timişoara. De atunci, mai-marii instituției se tot joacă cu destinația acesteia.

Bogdan Marta, primăria Timișoara: Se vor reface terenurile de baschet, iar în bazine se vor monta nişte gradene, ele fiind convertite în cinematografe în aer liber.

Studenții voluntari din Timișoara au alte planuri pentru Baza Uszoda

Mai mulţi voluntari, studenți ai Facultăţii de Arhitectură din Timișoara, s-au gândit să transforme locul într-un spaţiu pentru proiecţii de film. Proiectul a stârnit imediat controverse.

Cosmin Tabără, viceprimar: Din păcate, nu cred că este cea mai bună soluţie. Pentru că transformarea bazinelor în centre de proiecţie duce la o schimbare a destinaţiei, care încalcă legea.

Bogdan Marta, primăria Timișoara: Nu se schimbă destinaţia locului, rămâne bază sportivă, dar va avea şi altă funcţiune, culturală.

Cosmin Tabără, viceprimar: Există un risc mare acolo, trebuie făcută o expertiză şi nu una la vedere, ci o expertiză tehnică pe cladiri, vestiar, bazine, gard că stă să cadă. Baza Uszoda nu poate fi refacută cu voluntari şi cu poveştile astea ieftine.

Până când autorităţile se vor pune de acord, spaţiul de 4.500 de metri pătraţi din centrul Timişoarei rămâne doar decorul unui film de groază.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Exclusiv Observator » Baza sportivă Uszoda din Timișoara a devenit focar de infecție și depozit de gunoaie. Pe vremuri era un apreciat centru de natație