Antena Meniu Search
x

Video Blocurile "ciupercă", schema prin care apar apartamente în plus. Unul singur se vinde cu 66.000 euro

Lăcomia dezvoltatorilor imobiliari e cea care stă şi la baza aşa-numitelor blocuri "ciupercă". Ele apar acolo unde legea stabileşte prin POT - procentul de ocupare a terenului - o amprentă la sol a clădirii mai mică decât ce îşi doreşte dezvoltatorul. Aşa că respectă regula, dar construieşte în consolă etajele superioare. Blocul se expandează de la etajul 1. Fiecare metru pătrat obţinut astfel înseamnă, pentru dezvoltator, 1.500 de euro în plus.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 10.05.2023, 18:47

Vezi și

Un apartament de 44 mp construit în acest bloc se vinde cu 66.000 de euro. "Dacă ar vrea să facă trei etaje din prima, nu ar putea. Aşa că fac un pod şi, după aceea, legea le permite să schimbe destinaţia din pod în mansardă locuibilă", a declarat Eduard Cârceag, consilier local. Cu alte cuvinte, dezvoltatorul se preface că deasupra celor două etaje construieşte un pod. Îl face din start cu înăţimea unui etaj de sine stătător. Iar după recepţia lucrării, depune o cerere de schimbare a destinaţiei. Din pod, în mansardă locuibilă.

Tertipurile folosite de dezvoltatori

"Ceea ce vedem, este foarte clar că mansarda se pregăteşte să devină cel de-al treilea etaj. Mai mult decât atât, uitaţi-vă sus, sub placa, sub acoperiş, apar două ferestre de aerisire care, clar, acelea sunt ale podului. Urmează doar să spargă faţada pentru a face loc ferestrelor şi, probabil, doar să dea acces la balcoanele care, la rândul lor, sunt pregătite", a declarat Horaţiu Buzatu, arhitect.

Tertipul folosit de cei care câştigă în felul acesta încă un etaj îi scapă de obligaţia de a amenaja locuri de parcare pentru apartamentele construite în aşa zisul pod. De pe tabloul electric aflăm că blocul va avea 7 apartamente. În faţa lui, însă, sunt doar 6 locuri de parcare. O hotărâre de Consiliu Local obligă dezvoltatorii să amenajeze două locuri de parcare pentru fiecare apartament nou-construit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Exclusiv Observator » Blocurile "ciupercă", schema prin care apar apartamente în plus. Unul singur se vinde cu 66.000 euro