Antena Meniu Search
x

Video CAMERA ASCUNSĂ. Scene revoltătoare surprinse în public la ultimul concert al lui Nosfe. Un dealer le-a oferit droguri gratis adolescenţilor

Droguri pentru copii, de vânzare la liber şi pe toate drumurile! Ultimul concert de trap, cel unde a cântat şi Nosfe, a fost scena unor negocieri şocante între un dealer de droguri şi adolescenţii din public. O investigaţie Observator arată cât de extins a devenit fenomenul stupefiantelor, cât de mici sunt consumatorii şi cât de inerţi - cei responsabili. Un material în exclusivitate din seria "Pericol naţional, drogul bate viaţa".

de Redactia Observator

la 18.10.2022, 19:39

Vezi și

"A vrut să ne dea (n.r. droguri) pe moca, dar... A venit la noi şi ne-a întrebat dacă vrem să ne distrăm şi că ne dă el ceva pe gratis". Testezi gratis, apoi devii client fidel. Este metoda prin care dealerii atrag potenţialii cumpărători, în acest caz adolescenţi care abia şi-au luat buletinul. Scenele, filmate cu o cameră ascunsă, se petrec la concertul de trap de sâmbătă seara din nordul Capitalei, unde aproape 2.000 de fani, mulţi dintre ei copii, îşi aplaudă idolii. 

În timp ce artiştii fac spectacol pe scenă, în public se fac afaceri cu droguri. Imagini filmate cu camera ascunsă:

  • Participant la concert: Salut. Ai tu ceva de consumat? 
  • Dealer de droguri: De fumat. Pe tine ce te interesează? 
  • Participant la concert: De care ai. Marijuana sau...? De fumat.  
  • Dealer de droguri: E bună. 
  • Participant la concert: Şi cât costă? 
  • Dealer de droguri: 50 de lei gramul. 

La eveniment au putut intra şi copii sub 14 ani. Teoretic, doar însoţiţi de părinţi. Restul, până în 18 ani, au acces doar cu o declaraţie de la un adult. Tot teoretic, toţi participanţii ar fi trebuit controlaţi la intrare. Dealerul recunoaşte că pe el nu l-a verificat nimeni.

Pe acelaşi subiect

Droguri pe gratis la concert. Reacţia poliţiştilor

După concert, imaginile au ajuns la Poliţie. Din informaţiile Observator, poliţiştii de la Antidrog au fost acolo sâmbătă seară, însă deocamdată nu au comentat imaginile şi nici nu au comunicat detalii dacă au prins pe cineva sau au deschis vreun dosar penal. "Nu putem să ascundem faptul că în Bucureşti se consumă droguri. Se consumă. Dar faptul că se consumă în cluburi nu înseamnă că se şi comercializează în incinta unui club", a declarat un ofiţer BCCO Bucureşti

Imagini filmate cu camera ascunsă:

  • Dealer de droguri: Băi, e bună rău, crede-mă. 
  • Participant la concert: Poţi să îmi arăţi, să mergem undeva să îmi arăţi? 
  • Dealer de droguri: Dă cu blitzul să vezi
  • Participant la concert: E ok, cred. Nu? 
  • Dealer de droguri: Asta e mai lipicioasă şi mai am una. 
  • Participant la concert: Dar e băgat în ceva? 
  • Dealer de droguri: Nu, viaţa mea

Organizatorii concertului se apără. "Participanţii nu aveau cum să intre cu droguri absolut deloc pentru că s-a făcut percheziţie corporală. Cei care au fost prezenţi acolo nu mi-au sesizat în niciun moment că se întâmplă consum sau trafic de drog", susţine Roxana Vlad, organizator festival.

Cu alte cuvinte, toată lumea are scuze şi explicaţii. În ciuda lor, fenomenul drogurilor a tot crescut an de an. Asta în timp ce vârsta consumatorilor a scăzut dramatic. "Pe procentul de 16-54 de ani, de 10,6%, înseamnă că şi populaţie există în România conform INS, 1,1 milioane de consumatori ocazionali de droguri", spune Gigel Lazăr, preşedinte executiv CIADO. "Văd şi sub 14 ani, tineri la 12, 13 ani care au încercat să fumeze, să vadă care este efectul unei ţigări cu marijuana. Pentru că au în minte două idei - una că este o substanţă uşoară, una ca nu creează dependenţă. Ambele sunt false", a precizat Radu Ţincu, medic ATI Toxicologie.

Cel mai grav este că România nu poate trata dependenţa copiilor. Nu avem nici măcar un centru pentru minori şi programele de prevenţie n-au dat rezultate. Salvarea copiilor rămâne în mâinile părinţilor. "Ceea ce pot eu să recomand părinţilor e să fie foarte atenţi, pentru că aceste tipuri de droguri produc diferite tipuri de comportamente, să spunem nelalocul lor, de văzut în ce anturaj îşi petrece timpul copilul lor şi aşa mai departe. Toate aceste lucruri pot proteja copilul", sfătuieşte un ofiţer BCCO Bucureşti.

Fenomenul drogurilor, scăpat de sub control

Seria Observator "Pericol naţional, drogul bate viaţa" a scos la iveală o realitate dramatică. Consumul de droguri în rândul minorilor face ravagii. Până să împlinească 16 ani, cel puţin unul din 10 copii români se droghează. 

  • Reporter: Este recunoscut fenomenul, în România, fenomenul consumului de droguri, la adevărata realitate? Sau...
  • Cristian Georgel Ivan: Şah mat.

În urma interviului halucinant, şeful Agenţiei Antidrog Cristian Georgel Ivan a fost schimbat. Noua conducere lucrează acum la un ordin comun cu Ministererele Educaţiei şi Sănătăţii pentru a găsi soluţii prin care şcolile pot identifica adolescenţii consumatori şi pentru a înfiinţa centre dedicate tratării lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Exclusiv Observator » CAMERA ASCUNSĂ. Scene revoltătoare surprinse în public la ultimul concert al lui Nosfe. Un dealer le-a oferit droguri gratis adolescenţilor