Antena Meniu Search
x

Video Șeful Antidrog, făcut "zob" de superiori după declarațiile date pentru Observator. Momentul de sinceritate care i-a fost "fatal"

Drogul bate funcţia. În urma seriei Observator "Pericol naţional, drogul bate viaţa", Agenţia Naţională Antidrog are un nou şef!  Decizia Ministerului de Interne vine la trei zile după difuzarea unui interviu în care directorul Georgel Cristian Ivan a dat răspunsuri halucinante la întrebări simple despre fenomenul stupefiantelor în România. În următoarea perioadă, ministerul de interne va organiza un nou concurs pentru funcţia de director. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 20.09.2022, 00:27

Vezi și
  • Georgel Cristian Ivan, fostul șef al ANA: "Ce dracu' vreau să spun, măi frate?"
  • Reporter Observator: "Ce vreţi să ziceţi?"
  • Georgel Cristian Ivan: "Păi adevărul, dar nu pot să-l zic." 
  • Reporter Observator: "Este recunoscut fenomenul, în România, fenomenul consumului de droguri, la adevărata realitate? Sau.... "
  • Georgel Cristian Ivan: "Şah mat." 

Prins în şah în timpul interviului Observator, Georgel Cristian Ivan nu mai e de astăzi directorul Agenţiei Naţionale Antidrog - o instituţie despre care el însuşi a recunoscut, senin, că este ineficientă. 

Georgel Cristian Ivan: "Am avut şi noi scăpările noastre şi ne recunoaştem insuficienţele, dar ne dorim să... am zis prost?!!! Ne dorim să evoluăm şi să trecem la un alt nivel...Nu, n-am trac, dar nu ştiu, că trebuie să spun lucruri, să nu deranjez pe nimeni, asta e problema mea. Ce să spun? Că e o mizerie? Că nu ai cum să te dezvolţi niciodată cu cinci oameni? Pui chestia asta pe post şi am terminat balamucul. Nu ai cum să faci prevenire cu cinci oameni." 

Antidrogul va avea o conducere interimară

Pe acelaşi subiect

Bianca Iacob, reporter Observator: "Cristian Ivan rămâne totuşi adjunct la conducerea Agenţiei Naţionale Antidrog, iar Ramona Dabija a fost împuternicită director pentru următoarele 3 luni. Dabija este comisar-şef de poliţie care s-a ocupat de prevenire din funcţia de director al Institutului de cercetare şi prevenire a criminalităţii, în ultima vreme. În trecut a fost directorul de comunicare al Poliţiei Române." 

Ramona Dabija, șefa interimară a ANA: "Urmează o perioadă în care vom analiza şi vom veni cu propuneri concrete la problemele identificate. Îmi doresc o abordare echilibrată, integrată, bazată pe cooperare între instituţiile din domeniu, ONG-uri şi reprezentanţii mass media."

Georgel Cristian Ivan: "Traficanţilor de droguri le trebuiesc pedepse mult mai aspre."

Fost şef al poliţiei din Dolj, Georgel Cristian Ivan a condus Agenţia Antidrog timp de 10 luni. Pentru neputinţa în faţa fenomenului drogurilor, a dat vina pe lipsa de personal. 220 de angajaţi lucrează la ANA, iar salariile lor înseamnă 80% din bugetul anual de 32 de milioane de lei. 

Georgel Cristian Ivan: "Ne bazăm pe sponsorizări." 

Reporter Observator: "Sponsorizări?"

Georgel Cristian Ivan: "Nu, am greşit, nu? Pe ce ne bazăm? Pe parteneriate." 

Reporter Observator: "De ce creşte consumul de droguri?" 

Georgel Cristian Ivan: "Nu trebuie să găsim un vinovat, un ţap ispăşitor. Este societatea care evoluează."

Consumul de droguri a crescut de peste 6 ori în ultimii 20 de ani. Date recente arată că aproape 17% dintre tineri recunosc că s-au drogat cel puţin o dată. Şi cel mai grav, media de vârstă a scăzut enorm: la spital ajung cu supradoze şi copii de 11 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Șeful Antidrog, făcut "zob" de superiori după declarațiile date pentru Observator. Momentul de sinceritate care i-a fost "fatal"