Antena Meniu Search
x

Video Charlie Ottley, îndrăgostit de România şi de Oana. Cine este femeia care i-a furat inima jurnalistului britanic şi unde s-au mutat

A venit în România să-i filmeze frumuseţea, şi a fost atât de fascinat, încât a decis să se mute pentru totdeauna aici. E povestea celui mai bun ambasador neoficial al ţării noastre. Jurnalistul britanic Charlie Ottley a arătat unei lumi întregi că România are comori unice: natură sălbatică, tradiţii intacte, oameni extraordinari. Aici, Charlie Ottley şi-a găsit şi dragostea. S-a mutat împreună cu partenera lui româncă într-un sat din mijlocul munţilor, de unde continuă să arate România frumoasă.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 25.01.2024, 12:53

Vezi și

La marginea unui sat din Carpaţi, în frigul dimineţii, un bărbat sparge de zor lemne. Nimic neobişnuit până aici. Doar că el nu e chiar un sătean obişnuit. Pentru vecini, e domnul Charlie. Britanicul care s-a mutat lângă ei şi le-a adoptat obiceiurile şi hazul. 

Charlie Ottley, cel mai român străin. Cum a cunoscut-o pe Oana Mihai, partenera sa

Pentru restul lumii, e Charlie Ottley. Jurnalist, producător de film şi cel mai bun ambasador al României. Străinul care ne-a dus numele peste hotare mai frumos decât a făcut-o orice alt român. A început să filmeze povestea ţării noastre acum mai bine de un deceniu şi nu s-a mai oprit de atunci. 

"În timp ce filmam, m-am îndrăgostit de ţară. Da, o sa ajung si la ea imediat (n.r. partenera sa, Oana). Întâi a fost ţara", spune Charlie Ottley, jurnalist britanic.

Pe acelaşi subiect

"În 2012, cand a filmat Wild Carpathtia 2, am primit un telefon de la o prietena, un tour operator: Este echipa asta frumoasă de la Travel Chanel şi uite ce face pentru România, hai să îi ajutăm puţin pe zona Bran şi Braşov. Şi aşa ne-am cunoscut", povesteşte Oana Mihai, partenera lui Charlie Ottley. 

"Şi nu l-ai mai lasat să plece", glumeşte reporterul Observator. "Oarecum... A început cu o îmbrăţişare, de fapt", spune Oana Mihai, partenera lui Charlie Ottley. 

O poveste de dragoste şi o mare misiune

A fost o îmbrăţişare din care pur şi simplu au ştiut amândoi că vor fi parteneri de viaţă şi de misiune. O întâlnire care le-a schimbat calea. Şi ei, şi lui. Oana i-a arătat ţara, iar prin ochii lui ea a descoperit o Românie mai frumoasă decât a ştiut vreodată că există. 

Charlie Ottley a străbătut fiecare colţ al ţării, din Delta Dunării, până pe crestele munţilor. A arătat lumii întregi tradiţiile, cultura şi gastronomia noastră. A stat de vorbă, la fel de firesc, şi cu pescari, şi cu ţărani, şi cu actualul Rege al Marii Britanii. Pe atunci prinţ de Wales, Charles a fost cea mai importantă voce din documentarele lui Ottley şi cel mai mare susţinător al României, al naturii şi al oamenilor ei.  

"Am ajuns pe BBC datorită vouă. Da, datorită lui Charlie, au fost câteva campanii cu fonduri strânse din surse private, iar acum, în final, ministerul s-a hotărât să susţină această campanie şi să promoveze România. În prezent, România este promovată pe BBC, opt filme filmate de Charlie", adaugă Oana Mihai, partenera lui Charlie Ottley. 

România, promovată în documentarele lui Charlie Ottley

Aşa au aflat şi străinii, fascinaţi, că într-un colţ de Europa e o ţară încă neatinsă de viteza şi zgomotul lumii. Unde mai sunt oameni care trăiesc aproape de cer, în sate de munte, cu valori simple şi sănătoase. Atât de tare l-au mişcat pe Charlie, încât a vrut să fie unul dintre ei. 

"Lui Charlie i-a placut foarte mult zona Branului, Braşovul, cand a filmat Wild Carpathian 2. Am încercat să căutăm o căsuţă în Bran, el iubeşte mult Bucegii. Având în vedere că preţurile erau foarte exagerate, ne-am orientat spre zona Peştera, Sirnea şi am avut noroc căutând şi venind zi de zi cu nea Doru, care ne-a văzut pe drum şi, tot căutând, a zis - Stai, stai, stai, taică, am eu o casă să vă dau", spune Oana Mihai, partenera lui Charlie Ottley. 

Nea Doru, vecinul celor doi

Doru şi Rodica locuiesc şi acum în casa de alături. Au devenit între timp o familie. 

  • Nea Doru: E copilul meu! 
  • Charlie Ottley: E tatăl meu adoptiv. 
  • Nea Doru: Am zis că atât cât trăiesc, stau aici lângă ei.
  • Charlie Ottley: Da, permanent! 
  • Nea Doru:El ar fi bun un primar aici, în sat! 
  • Charlie Ottley: În niciun caz! În primul rând nu vorbesc suficient de bine limba română.

"Îmi place mult în România, îmi place originea istorică, totul din România - natura, pădurea, animale, bucătăria, mulţumesc, Doru! Oamenii, oamenii sunt cei mai ospitalieri pe care i-am întâlnit în toată lumea. Chiar aveţi de toate. Este doar despre ce faceţi cu toate acestea mai departe", crede Charlie Ottley, jurnalist britanic.

"Avem o ţară frumoasă, avem multe tradiţii, obiceiuri... Uită-te în jurul tău, uită-te la asta! Poate nu e stilul de viaţă perfect pentru toată lumea, dar pentru noi este un vis devenit realitate", adaugă Oana Mihai, partenera lui Charlie Ottley. 

Cum arată casa în care locuiesc Charlie Ottley şi Oana

Charlie şi Oana au recondiţionat casa, i-au păstrat spiritul şi au transformat-o în ACASĂ. "Avem o cameră secretă aici. Castraveţi muraţi, vin, bere, palincă, desigur!", arată Charlie Ottley, jurnalist britanic.

Aici ţin de fapt, ca pe o comoară, gustul României. Arome autentice, pe care Charlie Ottley le-a descoperit în lungile lui călătorii de-a lungul şi de-a latul ţării. Cu fiecare strachină pe care românii i-au pus-o cu mândrie în faţă, a fost tot mai vrăjit.

  • Charlie Ottley: Toba! E ca un jeleu. E gelatina pură. E ceva foarte neobişnuit pentru un englez.
  • Oana Mihai: Nu îi plăcea deloc, se uita...
  • Charlie Ottley: Acum o iubesc. Apoi am văzut slănina. Atac de cord în farfurie, grăsime pură. Dumnezeule, e delicioasă! Aşa de gustoasă, prima dată nu voiam să o ating. Desigur, alături de pălincă, şi nişte sare, fabulos!
  • Oana Mihai: Şi ciorbă de fasole. O ador!

"Dacă Guvernul ar reuşi să aducă stelele Michelin aici, ceea ce ar fi foarte bine, ar găsi foarte multe restaurante eligibile pentru o stea Michelin, iar unele ar primi 2 stele. Asta pentru că folosesc produsele naturale, aveţi legume şi fructe organice minunate, nu înţeleg de ce supermarketurile trebuie să importe roşii din Spania şi pepeni din Turcia când avem totul aici, şi mai gustos. Sănătate! Noroc! Cheers!", urează Charlie Ottley, jurnalist britanic.

Tot aici, în casa din Şirnea, îşi văd viitorul. Poate alături de fraţii lui Charlie, pe care visează să îi aducă din Australia şi din Anglia. Trăind simplu, în familie, în natură şi continuând să spună povestea României frumoase: "La mulţi ani, România! Mersi frumos şi mulţumesc că sunteţi "acasă" pentru mine!"

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Exclusiv Observator » Charlie Ottley, îndrăgostit de România şi de Oana. Cine este femeia care i-a furat inima jurnalistului britanic şi unde s-au mutat