Antena Meniu Search
x

Video Conac oltenesc, vedetă de film. O casă tradiţională din Gorj i-a dat peste cap planurile lui Charlie Ottley, producătorul celebrei serii "Flavours of Romania"

Un conac tradiţional din Gorj a schimbat planurile celebrului jurnalist britanic Charlie Ottley. Împreună cu echipa de filmare plănuise să stea doar o noapte la Baia de Fier, dar a rămas două săptămâni pentru a filma un episod din seria "Flavours of Romania". Iată ce l-a fermecat în inima Olteniei!

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 26.09.2023, 15:47

Vezi și

Iniţial, Charlie Ottley s-a oprit în Baia de Fier, o mică localitate de la poalele munţilor, doar cât să înnopteze în traseul său. A fost însă fermecat de loc şi i-a dedicat mare parte din episodul "Flavours of Romania" ce promovează Oltenia. "După ce ne-am plimbat puţin prin localitate, atunci a luat hotărârea toată echipa să stea mai mult. Ba mai mult, au mai şi revenit. Au stat două, trei săptămâni în loc de două zile. Este o oportunitate pentru ca restul ţării şi nu numai să descopere tot ce are de oferit Oltenia de sub munte", a declarat Mihai Olaru, gazdă.

Trecutul, prezentul şi imaginarul se contopesc armonios în simbolurile din conac. "Camera val este inspirată din poveşti şi din basme populare. De exemplu, acolo avem o oglindă sub formă de lacrimă, Făt Frumos din lacrimă, basmele cu care am crescut. Acolo avem dintele de lup pe care strămoşii noştri îl foloseau la ornarea casei, se spune că apără gospodăria de spiritele rele", mai spune gazda. "Foarte mulţi o să vadă că şi noi avem ce să le arătăm, că nu ne-am pierdut tradiţiile, că avem grijă de frumuseţile ţării şi încercăm să le descoperim", spune o localnică.

În acelaşi episod, jurnalistul britanic a avut parte de experienţe unice. S-a relaxat într-un hamac agăţat între stânci, a vizitat peşteri spectaculoase şi locuri de o rară frumuseţe şi a degustat bunătăţi tradiţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Conac oltenesc, vedetă de film. O casă tradiţională din Gorj i-a dat peste cap planurile lui Charlie Ottley, producătorul celebrei serii "Flavours of Romania"